Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Στόχος να ξανακάνουμε κυρίαρχη χώρα την πατρίδα μας

Newsbomb

Άνθη στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη απόθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες πριν την έναρξη του 19ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της ιστορικής ρωσικής πόλης.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν στο σημείο δεκάδες Έλληνες της τοπικής παροικίας.

«Η Ελλάδα δίνει γενναία μάχη αυτούς τους μήνες και αντλεί δύναμη από το γεγονός ότι έχει δίκιο», ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους ομογενείς.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στόχος της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού είναι «να ξανακάνουμε κυρίαρχη χώρα την πατρίδα μας και ο λαός να ζει με αξιοπρέπεια».

«Η Ελλάδα δίνει σπουδαία και γενναία μάχη αυτούς τους μήνες, περνά μεγάλη οικονομική κρίση και οικονομικές δυσκολίες. Αλλά εσείς γνωρίζετε από δυσκολίες. Τις έχετε ξεπεράσει και έχετε σταθεί στα πόδια σας. Είναι βασικό χαρακτηριστικό του ελληνισμού, όταν έχουμε στόχο και αξίες, ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες να τις ξεπερνούμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι «αντλεί κανείς δύναμη από το γεγονός ότι έχει δίκιο» και τόνισε ότι «προσπάθεια όλου του ελληνισμού και ελληνικού λαού είναι να ξανακάνουμε κυρίαρχη χώρα την πατρίδα μας και ο λαός να ζει με αξιοπρέπεια. Να είστε περήφανοι που είστε Έλληνες».

Στις 14:00 ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο χώρο διεξαγωγής του Οικονομικού Φόρουμ όπου θα παρέμβει, αμέσως μετά την ομιλία του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ακολούθως, στις 16:15, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με τον οποίο θα συνομιλήσουν για διμερή θέματα, καθώς και για τις διεθνείς εξελίξεις.