Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μπακογιάννη – Βίτσα για το προσφυγικό (vid)

Newsbomb

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν σήμερα, Τετάρτη (02/03/2016) ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και η αρμόδια τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

«Μπορούμε να διαχειριστούμε το ζήτημα με τους πρόσφυγες προς όφελος της χώρας και της Ευρώπης, να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε ο κ. Βίτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, λέγοντας παράλληλα ότι «η ταυτοποίηση των προσφύγων γίνεται στα κέντρα πρώτης υποδοχής» και συμπλήρωσε ότι «το 95% των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες».

Η αναφορά σε αυτό το ποσοστό αμφισβητήθηκε από την κ. Μπακογιάννη, η οποία επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, κάνοντας λόγο για «ανικανότητα και άρνηση της πραγματικότητας». «Η Ελλάδα είναι απομονωμένη και η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει αποτύχει», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Εξάλλου, η ίδια πρότεινε διαχωρισμό μεταναστών - προσφύγων στην πηγή, ενώ αναφερόμενη στη στάση της Άγκυρας είπε ότι «βρισκόμαστε με μία Τουρκία που αμφισβητεί το σύνολο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Εάν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να οργανωθεί, να δημιουργήσει τις προδιαγραφές για να προφυλάξει τον ελληνικό λαό, θα βρεθεί σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση τις επόμενες ημέρες», εκτίμησε – μεταξύ άλλων – η κ. Μπακογιάννη.