Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση-σοκ Μουζάλα: Μακάρι να έρθουν οι Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά (vid)

Newsbomb

Φαίνεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν αρχίσει να μπερδεύουν «τα γένια με τα χτένια», ακόμη και στο ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού, με τον αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα να ισχυρίζεται σήμερα, Κυριακή (13/03/2016) πως αποτελεί «διεθνή πρακτική» η παρουσία παρατηρητών στα ελληνικά νησιά. Η δήλωση αυτή έρχεται μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ότι «ένας Τούρκος υπάλληλος θα αποφασίζει ουσιαστικά για την επανεισδοχή των μεταναστών στην Τουρκία, εφόσον επικυρωθεί η συμφωνία με την Ευρώπη και με βάση όσα συμφωνήθηκαν στην Σμύρνη».

ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ «ΚΟΥΡΕΛΟΥ» ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ (!) ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

«Μακάρι να έρθουν, διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex», δήλωσε ο Γ. Μουζάλας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Καταλαβαίνω ότι ο Τούρκος στα νησιά ακούγεται κάπως, αλλά είναι μια διεθνής πρακτική και διεθνώς η χώρα από την οποία επιστρέφονται οι μετανάστες, θέλει να έχει έναν αξιωματικό που θα βεβαιώνει ότι επιστρέφονται αυτοί οι οποίοι ήρθαν. Ο σκοπός θα είναι ακριβώς αυτός, να βεβαιώνεται ότι επιστρέφονται αυτοί ακριβώς που ήρθαν. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτό, γιατί εξαρτάται από την ροή. Η Frontex και οι ελληνικές αρχές θα "ελέγχουν" τον τρόπο που θα δουλεύει, πρόκειται για μια τεχνική μέθοδος που δουλεύει διεθνώς», σημείωσε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε πως «όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους».

Δηλαδή, κύριε υπουργέ, όσοι θεωρούν ότι συνιστά λανθασμένη πρακτική η παρουσία των Τούρκων παρατηρητών σε ρόλο «χωροφύλακα» στα ελληνικά νησιά είναι κακοπροαίρετοι; Μήπως να τους τα δώσουμε κιόλας τα νησιά, κύριε Μουζάλα;

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα πως η κυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της οτιδήποτε αφορά στον όρο «εθνική κυριαρχία». Οι όροι καλής γειτονίας ανάμεσα σε δύο χώρες συνεπάγονται αμοιβαίο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων και όχι μονομερείς υποχωρήσεις.

Αλλά, αυτά είναι μάλλον «ψιλά γράμματα» για τους κυβερνώντες αυτής της χώρας.

Η συνέντευξη κόπηκε στον αέρα (;)

Ένα από τα πλέον περίεργα σημεία της συνέντευξης του Γ. Μουζάλα στον ΣΚΑΪ, το οποίο εγείρει και σοβαρά ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη, ήταν και το γεγονός ότι ξαφνικά - μεσούσης της συνέντευξης - ο ήχος κόπηκε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έπεσαν διαφημίσεις, ενώ στην επαναφορά του προγράμματος δεν υπήρχε πλέον Μουζάλας, αλλά «έπαιζε» άλλη εκπομπή!

Τεχνικό λάθος ή εσκεμμένη διακοπή; Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις του κ. Μουζάλα συνιστούν όνειδος και καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει πλέον απωλέσει το μέτρο σε ό,τι αφορά τα μείζονα εθνικά ζητήματα.

Για του λόγου το αληθές, δείτε στο παρακάτω βίντεο (από το 01:00 και μετά) το σημείο όπου η συνέντευξη «κόβεται».