Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Λεβέντης: Εσείς μιλάτε για ασφάλεια, όταν οι πολίτες είναι πανικόβλητοι για το ασφαλιστικό

Newsbomb

Κριτική εφ' όλης της ύλης, στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, άσκησε κατά την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας και το προσφυγικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Μου ζητάτε να τοποθετηθώ για την ασφάλεια, αλλά το θέμα μού φαίνεται λίγο αστείο, τη στιγμή που οι πολίτες αναρωτιούνται τι θα γίνει με το φορολογικό και το ασφαλιστικό- και είναι πανικόβλητοι», είπε ο κ. Λεβέντης.

Συνεχίζοντας καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη ενημέρωσης και αδιαφάνεια, και ανέφερε ότι ο ίδιος ζήτησε συνάντηση πολιτικών αρχηγών πριν να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή τα νομοσχέδια, για τις συντάξεις και το φορολογικό, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απήντησε ότι δεν μπορεί να συγκαλέσει τέτοια συνάντηση χωρίς να γίνει σχετική πρόταση από τον πρωθυπουργό.

Για τους φόρους, είπε ότι δεν ευθύνονται οι δανειστές, αλλά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν κάνει μεταρρυθμίσεις και έτσι δίνουμε την εντύπωση αναξιόπιστου κράτους.

«Η αναξιοπιστία οφείλεται στην πρακτική που ακολουθείτε. Όταν είναι να πάρουμε μια δόση, ψηφίζουμε ένα νομοσχέδιο για τα μάτια του κόσμου, και μετά το ξεχνάμε», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ζήτησε εκ νέου την επιβολή πλαφόν 1.500 ευρώ στις διπλές και τριπλές συντάξεις, και να μειωθούν περισσότερο οι συντάξεις των βουλευτών.

Καταλήγοντας, επανέλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση υποστηριζόμενη από 250 βουλευτές, τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να κάνει συνεργασίες με την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ενώ υποστήριξε ότι λόγω της στάσης του αυτής, έχει αποκλειστεί από τα κανάλια.

«Σήκωσα επί 35 χρόνια το βάρος του αγώνα εναντίον του δικομματισμού και υπέρ της εφαρμογής της απλής αναλογικής και δεν θα πάρω μέρος σήμερα σε συγκολλήσεις», είπε ο κ. Λεβέντης και εκτίμησε ότι η Ένωση Κεντρώων έχει την υποστήριξη των νέων ψηφοφόρων και στις επόμενες εκλογές θα αναδειχθεί τρίτο κόμμα.