Εκλογικός νόμος - Μιχαλολιάκος: «Δεν είμαστε ουρά κανενός» - Αποχώρησε η Χρυσή Αυγή (vid)

Εκλογικός νόμος - Μιχαλολιάκος: «Δεν είμαστε ουρά κανενός» - Αποχώρησε η Χρυσή Αυγή (vid)

«Δεν συμμετέχουμε σε αυτό το ανατολίτικο παζάρι, δεν είμαστε ουρά κανενός», δήλωσε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και αποχώρησε, μαζί με την κοινοβουλευτική του ομάδα, από τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον εκλογικό νόμο, μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του.

«Ας μη μιλάτε για αγνή άδολη λογική, αλλά για ένα ανατολίτικο παζάρι. Σε αυτή την ιστορία η Χρυσή Αυγή δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχει», ανέφερε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μιχαλολιάκος επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι έχουν την ίδια εθνοκτόνο πολιτική, ενώ μίλησε για «εκτεταμένη εκστρατεία λάσπης και παραπληροφόρησης» που δέχεται το κόμμα του, με ισχυρισμούς, όπως είπε, ότι «η Χρυσή Αυγή έχει κάνει συμφωνία κάτω από το τραπέζι με αντάλλαγμα τη δίκη της».

«Δέκα ημέρες λάσπης, παραπληροφόρησης και ατέλειωτα ανατολίτικα παζάρια στα οποία δεν συμμετέχει η Χρυσή Αυγή», τόνισε o κ. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια πολιτική. Αν ψήφιζε η Χρυσή Αυγή θα λέγατε είμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν ψηφίζαμε θα λέγατε είμαστε ουρά της ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή δεν γίνεται ουρά κανενός. Ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε να επιλέξουμε τίποτα, γιατί ακολουθείτε την ίδια πολιτική των εθνοκτόνων μνημονίων».

Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε, ακόμα, ότι ο εκλογικός νόμος δεν είναι άσχετος με την πολιτική των «hotspots», χαρακτήρισε «εθνικά επικίνδυνο το ενδεχόμενο κατάργησης του πλαφόν του 3%, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν επιτρέπει ψήφο στους ομογενείς γιατί φοβάται».

«Πάρτε το απόφαση. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι συνδεμένη με κανένα, οι χρυσαυγίτες δεν είναι όμηροι. Ούτε Μάρξ, ούτε Ροκφέλερ», είπε, ενώ έκανε λόγο για «άνεμο εθνικισμού που φυσάει σε όλη την Ευρώπη».

Ακόμα, ο κ. Μιχαλολιάκος επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη στάση της αναφορικά με τους Τούρκους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στο ανεπιτυχές πραξικόπημα εναντίον του προέδρου, Ταγίπ Ρετσέπ Ερντογάν και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μετά την πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα - Παπανδρέου, ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και περισσότερο ΠΑΣΟΚ. Μόνο που τότε το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε τον Οτσαλάν μέσω Κένυας, ενώ εσείς κατευθύνεστε να τους παραδώσατε από μια δήθεν δημοκρατική χώρα. Συζητάτε να εκδώσετε και δεσμεύονται οι υπουργοί σας ότι θα παραδώσουν τους Τούρκους στρατιωτικούς που κρατούνται, την ίδια στιγμή που στην Τουρκία γίνονται βασανιστήρια, αποκεφαλισμοί κι ο Ερντογάν επαναφέρει την θανατική ποινή».

«Δεν συμμετέχουμε σε αυτό το παιχνίδι. Σε αυτή την διαδικασία δεν θα συμμετάσχουμε. Καληνύχτα σας», είπε, κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μιχαλολιάκος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: