ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ερωτήσεις ΝΔ και Βενιζέλου για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

Βουλή: Ερωτήσεις ΝΔ και Βενιζέλου για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

Ειδήσεις | Βουλή: Δύο επίκαιρες ερωτήσεις, η πρώτη από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και η δεύτερη από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατατέθηκαν τη Δευτέρα (03/04/2017) στη Βουλή, με αφορμή το ταξίδι του Νίκου Παππά σε Βενεζουέλα και Καραϊβική.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, «οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς οφείλουν να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις για το τι έκανε ο κ. Παππάς σε αυτή την αποστολή με το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Χαλίλ, που διερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές για βαριά αδικήματα».

«Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις. Διαφορετικά, η σιωπή τους είναι ομολογία ενοχής», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Την ίδια ώρα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το ταξίδι του υπουργού Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα.

Στην ερώτησή του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικαλείται δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με το οποίο το 2013 ο τότε διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επισκέφθηκε τη Βενεζουέλα με ιδιωτικό αεροσκάφος συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Ο κ. Βενιζέλος ρωτά τον κ. Τσίπρα, «αν αυτού του τύπου επαφές με κυβερνητικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά τον Ιανουάριο του 2015 από στελέχη της κυβέρνησης» κι αν επηρέασαν και πώς τις επιλογές της.

Σχετικές ειδήσεις