ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» Τσίπρα - Μητσοτάκη για το τέταρτο Μνημόνιο και ο λογαριασμός... στο λαό

«Πόλεμος» Τσίπρα - Μητσοτάκη για το τέταρτο Μνημόνιο και ο λογαριασμός... στο λαό

Βουλή | Νέο Μνημόνιο: Υψηλοί τόνοι επικράτησαν το βράδυ της Πέμπτης (18/05/2017) στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νέο Μνημόνιο που έφερε προς ψήφιση στην Ολομέλεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τσίπρας: Ψευδοπροφήτης και γραφικός ο πρόεδρος της ΝΔ - Μητσοτάκης: Τζάμπα μάγκας και ψεύτης ο πρωθυπουργός

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών επί του πολυνομοσχεδίου στιγματίστηκαν από την άγρια αντιπαράθεση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με εκατέρωθεν πυρά και αρκετή ένταση.

Μητσοτάκης: Ζούμε εφιάλτη! Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη πολιτική απάτη

«Η κυβέρνηση συνιστά μια πρωτόγνωρη πολιτική απάτη, που όμοια σαν κι αυτή δεν έχει ξαναδεί η Ελληνική Ιστορία», είπε κατά την πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο Μνημόνιο, κατηγορώντας αρκετές φορές τον Αλέξη Τσίπρα για εξαπάτηση του ελληνικού λαού. «Ψηφίστε μόνοι σας τα μέτρα, βυθισμένοι στην αυταρέσκεια και την αλαζονεία σας. Είναι δικό σας το τέταρτο Μνημόνιο, κύριε Τσίπρα!», ανέφερε.

«Σας καλώ, αν σας έχει απομείνει πολιτική ευθιξία, να κάνετε αυτό που κάνατε το 2015. Αφού ψηφίσετε μέτρα και αντίμετρα, να παραιτηθείτε και δώστε τον λόγο στον κυρίαρχο λαό, να αποφανθεί πώς και ποιος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα, στον δύσκολο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε ΕΔΩ την πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τσίπρας: Θα βγούμε από τη διεθνή επιτροπεία του 2018

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι καταστροφολογεί σαν ψευδοπροφήτης και προβλέπει μόνο «κόφτες» και αποτυχίες, ενώ επέμεινε πως η χώρα θα βγει από τη διεθνή επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018.

«Είχατε σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξετε αφήγημα και αυτή την ευκαιρία την πετάτε. Λέτε σήμερα δυο πράγματα. Ότι η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο και τα αντίμετρα είναι αέρας κοπανιστός. Θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου να κρατήσουν τις σημερινές δηλώσεις για τα σποτάκια των ευρωεκλογών. Γιατί το Μάιο του 2019 που είναι οι ευρωεκλογές όχι μόνο δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο αλλά θα έχουμε βγει από τα μνημόνια ήδη από το 2018 και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα που θα ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια σε μια συνολική συμφωνία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Περνάμε σε μια θετική ατζέντα και για τη χώρα και για την κοινωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Στηρίζεστε μόνο στο φόβο και την καταστροφολογία. Εκτός της κριτικής πρέπει να δείξετε και μία πρόταση», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ «δεν φορούν τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος αλλά τη φανέλα του ΔΝΤ και όσο διαρκούσε η δύσκολη διαδικασία με τους δανειστές μας, σιγοντάρατε στις πιο δύσκολες από τις προτάσεις τους».

Διαβάστε ΕΔΩ την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα

Δευτερολογία Μητσοτάκη κατά Τσίπρα: «Eίσαι τζάμπα μάγκας - Δεν έχεις πει ούτε μια συγγνώμη για τα ψέματά σου!»

Τα πνεύματα, ωστόσο, άναψαν, αμέσως μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε για δεύτερη φορά το λόγο.

«Είναι αυτό που φέρνετε σήμερα ή δεν είναι τέταρτο Μνημόνιο; Είναι γιατί δεσμεύει τη χώρα και μετά τη λήξη του 3ου Μνημονίου, δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορεί να το πει κανείς», είπε σε έντονο ύφος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν έχετε πει ούτε μια συγγνώμη για τα ψέματά σας, κύριε Τσίπρα! Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώσει του λέει ψέματα, για να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία και μετά να πει ότι είχε αυταπάτες. Είναι αυτός που έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από την Ευρώπη, προβλεποντας ότι η αντιπολίτευση θα έβαζε πλατη. Είναι αυτός που δήθεν κοροϊδεύει στην Ελλαδα δίνοντας 13η σύνταξη και στο εξωτερικό, δίνει επιστολές μετάνοιας!».

Διαβάστε ΕΔΩ τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τσίπρας εναντίον Μητσοτάκη: Παραλάβαμε χρεοκοπημένη χώρα, σε τι να κάνουμε αυτοκριτική;

«Σε τι να κάνει αυτοκριτική η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο, που μέχρι το 1980 ήταν στην απ'έξω, δακτυλοδεικτούμενη χωρίς πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες ή να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκριτική, γιατί κατέστρεψε τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια; Εμείς παραλάβαμε μία χώρα χρεοκοπημένη», δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.

Διαβάστε ΕΔΩ τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα

Γεννηματά: Από το go back στο welcome home, κυρία Μέρκελ

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέστησε σαφές ότι οι βουλευτές της δεν θα ψηφίσουν ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου» και για «εκχώρηση της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους που είναι η σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη σύγχρονη ιστορία μας».

«Είναι μια συμφωνία ντροπής. Είναι πρόκληση να μας ζητούν να ψηφίσουμε τα δήθεν αντίμετρα. Όχι σε όλα τα μέτρα και τα αντίμετρα που φέρνετε σήμερα. Η καθυστέρηση της κυβέρνησης δεν ήταν τυχαία. Έδωσε τη δυνατότητα να μπουν μέτρα που δεν ήταν στη συζήτηση το φθινόπωρο. "Τα έδωσε όλα" συνειδητά στους δανειστές. Από το "go back κυρία Μέρκελ" στο "welcome home κυρία Μέρκελ". Σε λίγο θα τους δώσετε και τα κλειδιά»,ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δείτε την ομιλία της κ. Γεννηματά

Λεβέντης: Δένετε χειροπόδαρα το κράτος

«Θα ψηφίσουμε μόνο τη διάταξη για την αύξηση της φορολογίας των βουλευτών και θα σκεφτώ για το άρθρο που αφορά τη μείωση κόστους για τα αγροτικά εφόδια. Αλλά να σας κάνω τη χάρη να ψηφίσω τα αντίμετρα, δεν μπορώ να το κάνω κ. Τσίπρα». Με αυτή την αποστροφή έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι ξένοι δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα γιατί καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου συμφωνία που να αναφέρεται στο μέλλον και να θέλει να δέσει χειροπόδαρα ένα κράτος.

Δείτε την ομιλία του Βασίλη Λεβέντη

Δείτε την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη

Δείτε την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Δείτε το χρονικό της συζήτησης στη Βουλή, όπως το κατέγραψε το Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις