Μητσοτάκης στη Βουλή: Δημιουργείτε κομματικούς στρατούς και στην Παιδεία

Μητσοτάκης στη Βουλή: Δημιουργείτε κομματικούς στρατούς και στην Παιδεία

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή διευθυντών εξαπέλυσε την Πέμπτη (25/05/2017) ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται ως πολιτικός στρατός ατάκτων».

«Το νομοσχέδιο αυτό μας πάει πολλά βήματα πίσω Σε μια εποχή που πρέπει να αναδείξουμε τα ιδεατά στελέχη της εκπαίδευσης και να επενδύσουμε στην απαγορευμένη για εσάς αξιολόγηση φέρνετε νομοσχέδιο που επαναφέρει την αρχαιότητα και την επετηρίδα. Είναι δυνατόν να μην θεωρείται προϋπόθεση ο υποψήφιος να έχει γνώσεις πληροφορικής;», συνέχισε σε έντονο ύφος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Αντί να πηγαίνουμε το σχολείο μπροστά πηγαίνουμε σε λογικές του περασμένου αιώνα
δίνετε μάχες οπισθοφυλακής όπως και σε άλλα θέματα. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το κράτος δεν σας ανήκει ανήκει στους πολίτες».

Ξεκαθάρισε, εξάλλου ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συνεργαστεί «με μια κυβέρνηση που συντηρεί τον κρατισμό και δεν μπορεί να απαλλαγεί από ιδεοληπτικές εμμονές».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του τεμένους, χαρακτήρισε «φάρσα» την καταψήφιση της σχετικής διάταξης από τους ΑΝΕΛ «ενώ ο υπουργός τους το υπογράφει».

Ο ίδιος άσκησε, μάλιστα, εντονότατη κριτική για τη διάταξη που επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα από την αλλοδαπή να χρηματοδοτήσουν το τέμενος χωρίς να διασφαλίζεται ο έλεγχος στην πηγή αυτή.

«Να αποσύρετε τη σχετική διάταξη ή να την τροποποιήσετε ώστε να επεκτείνεται και στον έλεγχο των πηγών χρηματοδότησης του τεμένους» έκλεισε την παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΝΔ.