ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Χρυσή Αυγή απειλεί με επεισόδια στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Η Χρυσή Αυγή απειλεί με επεισόδια στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Σφοδρές αντιδράσεις εντός της Ολομέλειας της Βουλής προκάλεσε η προαναγγελία βουλευτή τηςΧρυσής Αυγής για επεισόδια εν όψει του αυριανούσυλλαλητηρίου μαθητών στα Προπύλαια ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος προανήγγειλε επεισόδια στην αυριανή συγκέντρωση, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. «Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα και την ευθύνη θα έχετε εσείς, γι’ αυτό θέλω να σας προλάβω», είπε.

«Πρέπει όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να τοποθετηθούν απέναντι στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων. Να αντιμετωπίσουμε από κοινού τον κίνδυνο και την προσπάθεια στα νέα παιδιά, που ενδεχομένως παρασύρονται από αυτό που λέγεται αγάπη στην πατρίδα να το δουν με ένα διαστρεβλωμένο τρόπο», ανέφερε σε έντονο ύφος η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

«Να μείνουν μακριά οι νοσταλγοί της χούντας από μαθητές και σχολεία», είπε από τη ΔΗΣΥ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ζήτησε να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Να πάρει θέση η ΝΔ για αυτό το ακροδεξιό μόρφωμα, ώστε «να μην επιτρέψουμε να κακοποιηθούν κα τα σχολεία μας», ζήτησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, ενώ για νέο κίνδυνο για τη δημοκρατία με την εισβολή της Χρυσής Αυγής στα σχολεία έκανε λόγο ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι. «Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κηρύττουν σήμερα τον εθνικισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς γιατί μισούν όλους τους λαούς», είπε από την πλευρά του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο γνωστός ενεχειροδανειστής Ριχάρδος που συνελήφθη για λαθρεμπόριο χρυσού (pics)