Ο Θεοφάνους μελοποιεί και η Μαρινέλλα ερμηνεύει τον σπαρακτικό λόγο της μάνας

Στο «Ξύπνα Γληόρη (Σήμερον Που Σ' Αντίκρισα)» ο Θεοφάνους μελοποιεί τον επικήδειο λόγο της μητέρας του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου.

Μαρινέλλα
H Μαρινέλλα ερμηνεύει το τραγούδι στη μουσική παράσταση του Γιώργου Θεοφάνους «Τραγουδώ Το Νησί Μου», τον Οκτώβριο του 2008, στο Ηρώδειο
Αρχείο Newsbomb.gr
1'

Η Μαρινέλλα μάς χαρίζει μία μοναδική ερμηνεία σε ένα έργο ψυχής, το «Ξύπνα Γληόρη (Σήμερον Που Σ' Αντίκρισα)», σε σύνθεση του Γιώργου Θεοφάνους.

Θέλοντας να τιμήσει τον ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, ο Γιώργος Θεοφάνους μελοποίησε τον επικήδειο λόγο τον οποίο εκφώνησε η μητέρα του, Αντωνού, κατά την πρώτη επέτειο του θανάτου του (2 Μαρτίου 1957) στην γενέτειρά του, την Λύση, μία από τις περιοχές της κατεχόμενης Κύπρου.

Η Μαρινέλλα ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του συνθέτη και «ζωντάνεψε» με την φωνή της τον σπαρακτικό λόγο της μάνας σε μία ερμηνεία που συγκλονίζει και συγκινεί.

Το «Ξύπνα Γληόρη (Σήμερον Που Σ' Αντίκρισα)», που κυκλοφορεί από την Panik Platinum, είναι ένα ηχητικό ντοκουμέντο, ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού όπως αυτό παρουσιάστηκε στη μουσική παράσταση του Γιώργου Θεοφάνους «Τραγουδώ Το Νησί Μου», τον Οκτώβριο του 2008, στο Ηρώδειο.

Διαβάστε επίσης:

Θύμα και δεύτερης ληστείας το Netflix - Πήραν εξοπλισμό χιλιάδων δολαρίων από το σετ του Lupin

Η Κόρτνεϊ Κοξ πούλησε το σπίτι της επειδή ήταν στοιχειωμένο!

Ο Μπάτμαν και όλες οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή