ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αόρατα Νησιά» μια ομαδική Έκθεση του Ορίζοντα Γεγονότων

«Αόρατα Νησιά» μια ομαδική Έκθεση του Ορίζοντα Γεγονότων

Ποιά είναι τα αόρατα νησιά; Οι αθέατες όψεις του πραγματικού, οι αθέατες όψεις των άλλων, των εαυτών μας, αλλά και οι αθέατες όψεις του χρόνου που άλλοτε σκεπάζει και άλλοτε αποκαλύπτει η πάχνη του.

Ίσως το θέμα να είναι τελικά ο τρόπος με τον οποίο μας αποκαλύπτονται οι αθέατες όψεις, «ανάμεσα από τις γραμμές»...

Έργα ζωγραφικής, video, εγκαταστάσεις, κείμενα αλλά και δράσεις. Ένα εικαστικό οδοιπορικό 6 νησιών. Μέχρι ο λόγος να γίνει τόπος...
Η έκθεση «Αόρατα Νησιά» πρωτοπαρουσιάστηκε στην Art Athina τον Μάϊο 2014, συνεχίστηκε στο χώρο του «Ορίζοντα Γεγονότων» στον Κεραμεικό και αρχίζει το ταξίδι της στα νησιά. Με πρώτο σταθμό το Φαλατάδο της Τήνου (στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου) από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τήνου.

Η συνέχεια στην Νάξο στις αρχές Αυγούστου (αίθουσα Ουρσουλίνες-Ενετικό Κάστρο), μετά Κάσο (Δημοτική Βιβλιοθήκη) και τον Οκτώβριο στη Σύρο (8-15 Φεστιβάλ Ερμούπολης, Πινακοθήκη Κυκλάδων) και τέλος στο Ηράκλειο Κρήτης (Μουσείο Εικαστικών Τεχνών).

Την έκθεση θα πλαισιώσουν παράλληλες δράσεις (μουσικής, λόγου, performances και εφήμερα έργα τοπίου / land art) σαν αποχαιρετισμός στις ελεύθερες παραλίες.

Η όλη δράση θα παρουσιάζεται παράλληλα από 19/9 έως 21/11 στο Storefront for Art & Architecture, Nέα Yόρκη, στο πλαίσιο του project «Μικρογεωγραφίες», που επιμελείται από την Ελλάδα η Χαρίκλεια Χάρη.

Διαβάστε επίσης:

Το πρόγραμμα του Meteora Music Festival 2014