ΚΟΣΜΟΣ

Μισθοφόροι Ισλαμικού Κράτους: Δολοφόνοι για λίγα ευρώ την ημέρα

Μισθοφόροι Ισλαμικού Κράτους: Δολοφόνοι για λίγα ευρώ την ημέρα

Αμερικανοί, Αλβανοί, Βρετανοί κι άλλες εθνικότητες, κλείνουν τα μάτια μπροστά στο πόνο και στο θάνατο και εκτελούν τις διαταγές του "Ισλαμικού κράτους" για μία αμοιβή, μερικών ευρώ.

Οι Αλβανοί, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα του Κοσσυφοπεδίου « Ο Κόσμος Σήμερα» , πολλοί Αλβανοί πηγαίνουν στη Συρία ή στο Ιράκ για να ενταχθούν σε κάποια ομάδα.

Να πολεμήσουν στο πλευρό των μαχητών του "Ισλαμικού Κράτους¨ για να πάρουν 65 ευρώ την ημέρα.

Και όμως αυτό είναι το ποσό –συνεχίζει η εφημερίδα- που έχει οδηγήσει πολλούς νέους ανθρώπους από το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και άλλες χώρες με χαμηλότερα οικονομικά δεδομένα, να επιλέγουν τη μετάβαση στην Τουρκία και κατόπιν στη Συρία, για να πολεμήσουν.

Έτσι, μόνο με €65 την ημέρα, γίνονται τρομοκράτες και δεν φείδονται τις ζωές των αθώων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, γράφει το δημοσίευμα.

Οι Αμερικανοί μισθοφόροι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι μερικές δεκάδες Αμερικανοί αγωνίζονται με τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους – ΙΚ, στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

«Υπάρχουν περίπου 100 υπήκοοι των ΗΠΑ που 'λειτουργούν' στο εσωτερικό της Συρίας, αλλά δεν είναι σαφές με ποιες ομάδες έχουν συνδεθεί», δήλωσε ο συνταγματάρχης Steven Warren, σύμφωνα με τις «Αραβικές ειδήσεις» στην αγγλική γλώσσα.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ντουζίνα Αμερικανών που μάχονται στο πλευρό των μαχητών του ΙΚ (τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους).

Η ανησυχία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είναι η παρουσία ξένων μαχητών που πολεμούν μαζί με τους σουνίτες εξτρεμιστές και κατέχουν δυτικά διαβατήρια, του παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής τους από τα πεδία των μαχών στην πατρίδα τους και πιθανόν να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Γράφει το δημοσίευμα: «Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ υπολογίζουν ότι υπάρχουν πάνω από 1.000 εθελοντές από την Ευρώπη, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς έχουν ενταχθεί με τους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Το Federal Bureau of Investigation- γράφει το αραβικό δημοσίευμα- αναφέρει τη σύλληψη πολλών ατόμων που προσπάθησαν να ταξιδεύσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τη Συρία, μέσω άλλων χωρών (Τουρκία) για την υποστήριξη των μαχητών του ΙΚ, όπως ανέφερε ο Matthew Olsen, διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου.

Αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι εξτρεμιστές του ΙΚ σχεδιάζουν μια επικείμενη επίθεση στις ΗΠΑ, εντούτοις υπάρχει κίνδυνος ότι συμπαθούντες της ομάδας θα μπορούσαν να προβούν σε μια «περιορισμένη» επίθεση σε αμερικανικό έδαφος», όπως είπε ο Olsen.

Απόδοση: Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε επίσης
Άλλες δύο φρεγάτες του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα