Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Μαρία Αντουανέτα έδινε παντεσπάνι, ο Κατρούγκαλος δίνει... voucher!

Η Μαρία Αντουανέτα έδινε παντεσπάνι, ο Κατρούγκαλος δίνει... voucher!

Ένα εικοσιτετράωρο μετά το «Κατρουγκάλειο Θεώρημα»για το πώς θα επιβιώσουν οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών σταθμών που δεν έλαβαν άδεια (σ.σ. τους είπε να ανοίξουν δικά τους sites ο «αμετανόητος κομμουνιστής»), ο υπουργός Εργασίας και «γίγαντας» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάσισε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να ανασκευάσει τη δήλωσή του.Μόνο που, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως μάλλον τα έκανε χειρότερα!

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εξερχόμενος του Γαλλικού Ινστιτούτου και της εκδήλωσης «Μια αναδρομή στο μέλλον του Εργατικού Δικαίου όπου ήταν ομιλητής, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε την πρότασή για παροχή επιταγής εισόδου εργασίας (voucher) αντί για επίδομα ανεργίας στους εργαζομένους των μη αδειοδοτουμένων ΜΜΕ.

«Η πρόταση δεν είναι "τύπου Μαρίας Αντουανέτας", αν δεν έχετε δουλειά, να ανοίξετε site. Περί του αντιθέτου πρόκειται. Εμείς πρώτα-πρώτα πήραμε μέτρα νομοθετικά, τα οποία στη Βουλή όσοι μας κατηγορούν σήμερα για άλλο πράγμα τότε, μας κατηγορούσαν για σοβιετικά μέτρα, για ελάχιστο αριθμό προσωπικού στα κανάλια», είπε ο υπουργός.

Μπράβο ρε Κατρούγκαλε, «φωστήρα» του Εργασιακού, τη βρήκες τη λύση! Εάν ζούσε η Μαρία Αντουανέτα, θα σου παραχωρούσε ευχαρίστως τη θέση της, ίσα – ίσα για να γλιτώσει την γκιλοτίνα, μετά την εξυπνάδα που είχε πει, να δοθεί παντεσπάνι στον λαό της Γαλλίας που λίγο πριν τη Επανάσταση του 1789 λιμοκτονούσε και πέθαινε στους δρόμους.

Θες να δώσεις voucher, βρε αθεόφοβε, σε ανθρώπους που κάθε μέρα ζουν με το κουράγιο του φόβου και σίγουρα δεν παίρνουν ως μισθό αυτά που λαμβάνεις εσύ; Πας να πουλήσεις μισό δράμι αλληλεγγύης και ψευτο - ουμανισμού σε ανθρώπους που κουβαλούν πίσω τους οικογένειες και σύντομα θα μείνουν στο δρόμο;

Κι από πάνω, έχεις και το απύθμενο θράσος να λες ότι «ο αριθμός αυτών που θα χάσουν τη θέση δουλειάς τους στα κανάλια αυτά, θα είναι μικρός».

Αλήθεια, «αριστερέ» καθηγητή, έχεις μείνει ποτέ σου άνεργος; Έχεις μείνει ποτέ με 10 σεντς στην τσέπη, να τρως για έναν ολόκληρο μήνα νεροζούμι με ρύζι;

Πόση αξία έχει, άραγε, η βελουδένια «ποσέτ» στην τσέπη του σακακιού σου απέναντι σε ένα κουτί γάλα, Κατρούγκαλε;

Σπείρατε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες...

Σχετικές ειδήσεις