Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Οι ομογενείς μεγιστάνες των ακινήτων στην Αυστραλία

Οι ομογενείς μεγιστάνες των ακινήτων στην Αυστραλία

Οι Έλληνες επιχειρηματίες πρώτης και δεύτερης γενιάς (π.χ. Maras Group του Θεοφάνη Μάρα, Makris Group του Κώστα Μακρή, Polites Corporation του Γιώργου Πολίτη και Karidis Corporation του Tζέρι Καρύδη), δραστηριοποιούνται στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων, δημιουργώντας συνάμα εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Πολιτεία.

Όπως, για παράδειγμα, ο Κώστας Μακρής, ο οποίος μετανάστευσε στην Αυστραλία σε ηλικία μόλις 16 ετών, τη δεκαετία του '60, και είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης της επιτυχημένης εταιρίας Makris Group. Μάλιστα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η εταιρεία του πρόκειται μέσα στο 2016 να ολοκληρώσει την κατασκευή ενός συγκροτήματος «μικτής χρήσης» στην περιοχή North Adelaide, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης της Αδελαΐδας.

Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους πιο παλαιούς και εύπορους δρόμους της περιοχής, ο ιδιαίτερα δημοφιλής O'Connell Street, πρόκειται να αποκτήσει μέσα στους επόμενους μήνες ένα εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα το οποίο θα αποτελείται από:

- ένα υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα με την υπογραφή των Starwood Hotels and Resorts Worldwide

- έναν σύγχρονο «πύργο» 16 ορόφων με πολυτελείς κατοικίες

- και οκτώ επιπλέον πολυώροφα κτίρια επαγγελματικής χρήσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρή, τα κτιριακά συγκροτήματα θα φιλοξενούνται μέσα σε καταπράσινους κήπους και μια μεγάλη πλατεία, η οποία θα συνδέει τους πύργους με ένα ειδικά διαμορφωμένο κέντρο ψυχαγωγίας που θα περιλαμβάνει εστιατόρια, καφετέριες και μαγαζιά λιανικής πώλησης.

Η εταιρεία Karidis Corporation, από την άλλη, ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες το σχεδιασμό ενός ακόμα συγκροτήματος με τέσσερις πύργους σε κεντρικό δρόμο της πόλης (King William Street), η κατασκευαστική αξία του οποίου θα αγγίζει τα $275 εκ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, Τζέρι Καρύδη, «η διαφορά αυτού του συγκροτήματος έγκειται στο ότι προβλέπει διάφορες εναλλακτικές μεθόδους διαβίωσης, από αυτόνομες πολυτελείς κατοικίες έως διαμερίσματα για ζευγάρια που πλησιάζουν τη συνταξιοδότηση, όπως διαβάζουμε στο Νέο Κόσμο Αυστραλίας.

Το συγκρότημα θα είναι ένα σύγχρονο μωσαϊκό με εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις, παιδικό σταθμό που θα εξυπηρετεί τις νεαρές πολυάσχολες οικογένειες, αλλά και ειδική εστία υπερηλίκων, καλύπτοντας με αυτό το τρόπο τις ανάγκες κάθε ηλικίας.

Σχετικές ειδήσεις