Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ

Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος είναι Έλληνας πολιτικός ερευνητής και αναλυτής και πολιτικός. Είναι εν ενεργεία Υπουργός Εσωτερικών, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις 9 Ιουλίου 2019. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Εκλέχτηκε βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές Ιουλίου 2019. Σύμβουλος επικοινωνίας της ΝΔ, επί προεδρίας του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από την ανάδειξή του ως πρωθυπουργού. Πρόεδρος της εταιρείας ερευνών και δημοσκοπήσεων GPO από το 2014.

Γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά. Απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής, σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε Γραμματέας της ΚΝΕ την περίοδο 1990- 1991. Αποχώρησε και εντάχθηκε στη ΝΑΡ, μετά στο ΠΑΣΟΚ. Συνεργάστηκε σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας με τον Κώστα Λαλιώτη για την προβολή των περιφερειακών προγραμμάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ (1997-1999). Το 2001 ανέλαβε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.