ΨΩΝΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Biogreco: Το κοτόπουλο, όπως ήταν παλιά!

Biogreco: Το κοτόπουλο, όπως ήταν παλιά!

H ιστορία της BIOGRECO ξεκινάει το 2001, όταν τρεις νέοι επέλεξαν να ζήσουν με τις οικογένειές τους στη Λακωνία, ο Σταύρος Αργυρόπουλος και ο Μπάμπης Λύρας, γεωπόνοι ζωοτέχνες και ο Μελέτης Γιαννάκος, αγρότης, "έβαλαν στοίχημα", να τοποθετήσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, το κοτόπουλο όπως ήταν παλιά, αγνό, αυθεντικό με γεμάτη γεύση αλλά ταυτόχρονα πιστοποιημένο, ασφαλές και υγιεινό.

Και μαντέψτε... βγήκαν νικητές!

Συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση με την αγροτική εμπειρία, έπειτα από δοκιμές μηνών κατάφεραν να παρουσιάσουν στην ελληνική αγορά το πρώτο νωπό πιστοποιημένο βιολογικό κοτόπουλο.

Η παραγωγή τα πρώτα χρόνια ήταν ελάχιστη. Γρήγορα όμως οι καταναλωτές άρχισαν να αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητα και την ποιότητα του προϊόντος και έτσι η ομάδα BIOGRECO μπόρεσε να αναπτυχθεί και να βελτιώσει τις υποδομές της.

Σήμερα η BIOGRECO αποτελείται από 4 οικογενειακές πτηνοτροφικές μονάδες, από τη συνεργασία των οποίων προκύπτει μια παραγωγή περίπου 200,000 βιολογικών κοτόπουλων ανά έτος. Ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου στο 70% της εγχώριας παραγωγής βιολογικών κοτόπουλων.

Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σφαγής και τυποποίησης, ιδιόκτητο δίκτυο διανομής και αυτοματοποιημένο εργοστάσιο βιολογικών ζωοτροφών.

Επιλογή της ομάδας BIOGRECO από την ίδρυσή της, ήταν η παραγωγή αποκλειστικά βιολογικών κοτόπουλων και αυτό γιατί δεν θεωρεί πως τα βιολογικά προϊόντα είναι απλώς μια ''τάση της αγοράς'', αλλά η μοναδική ίσως πρόταση για βιώσιμη γεωργία σε εκμεταλλεύσεις μικρής κλίμακας με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία.

Η νέα σειρά κατεψυγμένων έτοιμων γευμάτων Mediterra­nean Organic, περιλαμβάνει παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο έχοντας ως βάση το μοναδικό κρέας κοτόπουλου της Biogreco.

Διακρίσεις

Στον πρόσφατο διεθνή επιχειρηματικό διαγωνισμό του EBA (European Business Awards 2014-2015), η Biogreco ανακηρύχθηκε σε Εθνικό Πρωταθλητή (National Champion), στην κατηγορία Περιβαλλοντικής και Εταιρικής Αειφορίας (Environmental & Corporate Sustainability). Τα European Business Awards αποτελούν έναν ανεξάρτητο διαγωνισμό υψηλού κύρους, σκοπός του οποίου είναι η ανάδειξη και η προβολή της αριστείας, των βέλτιστων πρακτικών και της καινοτομίας στην ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα.

Η βράβευση αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες για την Biogreco, με δεδομένο ότι απονέμεται από έναν διεθνούς κύρους οργανισμό. Επιπλέον ο χαρακτήρας του βραβείου (Environmental & Corporate Sustainability) αντικατοπτρίζει απόλυτα τους στόχους και της αρχές τις Biogreco οι οποίες, από την ίδρυσή της, είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικών προϊόντων με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ρoή Ειδήσεων