ΨΩΝΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Farmers Republic: «Λαϊκή αγορά» χωρίς... μεσάζοντες

Farmers Republic: «Λαϊκή αγορά» χωρίς... μεσάζοντες

Τη χρονιά που πέρασε, άνοιξε την πόρτα στους Έλληνες παραγωγούς αφήνοντας απέξω τους μεσάζοντες.

«Το 2014 αποδείξαμε ότι μόνο οι δίκαιες και ουσιαστικές συνεργασίες πάνε μπροστά. Εύχομαι το 2015 να ενωθούμε και να συνεργαστούμε και να θέσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον στην επιχειρηματικότητα» λέει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, εμπνευστής του Farmers Republic, που αποτελεί την πρώτη στεγασμένη αγορά παραγωγών στην Ελλάδας.

"Η αγορά στενάζει. Και οι πολιτικοί ασχολούνται με το προσωπικό τους κέρδος. Μόνοι μας πρέπει να τα βγάλουμε πέρα. Οι επαγγελματίες πρέπει να δούμε την κρίση ως ευκαιρία. Υπάρχει νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, υπάρχουν νέοι που είτε μεταποιούν είτε προσφέρουν υπηρεσίες και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έχουν την όρεξη να πάνε ένα βήμα μπροστά. Εμείς μετατρέψαμε την κρίση σε εργαλείο" λέει ο ιδρυτής του "Farmers Republic".

Πέρυσι τέτοια εποχή, άρχισε να υλοποιείται το όραμά του: «Ένα σημείο συνάντησης της ποιότητας των παραγωγών και των απαιτήσεων των καταναλωτών». Φέτος στον πολυχώρο του Farmers Republic, που στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στα βόρεια προάστια, οι καταναλωτές γεμίζουν το καλάθι τους με προϊόντα ολόφρεσκα και λαχταριστά που φέρνει ο παραγωγός. Καθημερινά, με μια στάση στον πολυχώρο ή μια επίσκεψη στο ηλεκτρονικό κατάστημα, ο καταναλωτής μπορεί να προμηθευτεί υψηλής ποιότητας προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές. Πρόκειται για μια νέα αντίληψη«Βιολογικής Αγοράς Παραγωγών», χωρίς μεσάζοντες- ιδέα που γεννήθηκε από την φιλοσοφία των Farmer's Markets του Λονδίνου.

Φέτος, «έχουμε ωριμάσει» λέει ο 29χρονος Δημήτρης Κουτσολιούτσος. «Επεκτείνουμε το δίκτυο παραγωγών και ξεκινάμε νέες συνεργασίες και εξαγωγές στις αγορές εκτός Ελλάδας». Ο ίδιος «κυνηγάει» τα καλύτερα πιστοποιημένα βιολογικά παραδοσιακά προϊόντα- σήμερα πωλούνται περίπου 3000 νωπά και τυποποιημένα προϊόντα, από περίπου 300 παραγωγούς. «Εδώ αναδεικνύεται το προϊόν ύστερα από απόλυτο έλεγχο στην ποιότητα» αναφέρει ο νεαρός επιχειρηματίας.

«Στόχος μας, να δημιουργήσουμε μια ομάδα παραγωγών οι οποίοι θέλουν να διεκδικήσουν τον ρόλο που τους αξίζει στην εγχώρια αγορά αλλά και στην αγορά του εξωτερικού» τονίζει. Όπως λέει «τον πρώτο μήνα του 2015 θα ανακοινώσουμε την συνεργασία μας με μια ελβετική εταιρεία για εξαγωγές ελληνικών προϊόντων. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις διεθνείς αποστολές προϊόντων, σε όλη την Ευρώπη». Αυτές οι αποστολές που πραγματοποιούνται χάρη στην μεγάλη έκπτωση που κάνει η εταιρεία UPS στους παραγωγούς, βοηθούν σύμφωνα με τον ίδιο «να ταξιδέψει γρήγορα το ελληνικό προϊόν. Για παράδειγμα η ελληνική ντομάτα, ξεκινάει από τον Μαραθώνα και μέσα σε 8 ώρες είναι στο Βερολίνο, στο Μιλάνο, στο Άμστερνταμ».

Πρωταγωνιστές του Farmers Republic, οι μικρομεσαίοι παραγωγοί «αυτοί που δεν έχουν άλλη εναλλακτική» τονίζει ο κ. Κουτσολιούτσος. Σύντομα, πρόκειται να ανοίξει άλλα τέσσερα μαγαζιά στην Ελλάδα «προκειμένου να δώσουμε πραγματικό βήμα στους Έλληνες παραγωγούς».

Πηγή: queen.gr

Σχετικές ειδήσεις