ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 85-82: Ο Χάρισον την «ξέρανε» με απίθανο buzzer beater!

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ  85-82: Ο Χάρισον την «ξέρανε» με απίθανο buzzer beater!

Με ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο του Άαρον Χάρισον, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 85-82

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβίωσαν έπειτα από μια τρομερή μάχη με την ομάδα του πρώην προπονητή τους, Γιάννη Σφαιρόπουλο και πανηγύρισαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στη Euroleague. Την ώρα που ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 3-1, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έπεσε στο 1-3, καθώς δεν μπόρεσε να σταματήσει τον αρνητικό σερί της.

Βασικός υπεύθυνος για τα παραπάνω ήταν φυσικά ο Άαρον Χάρισον, ο οποίος πέτυχε ένα απίθανο buzzer beater τρίποντο, με το οποίο «ξέρανε» την «ομάδα του λαού»! Παράλληλα, έκανε τους «ερυθρόλευκος» να πανηγυρίσουν έντονα τη νίκη σε ένα ματς που ο αρχηγός τους, Βασίλης Σπανούλης έγραψε ξανά ιστορία στη διοργάνωση.

Οι ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στο ξεκίνημα του, αλλά στη συνέχεια η Μακάμπι έκανε ένα ξέσπασμα που «μεταφράστηκε» σε σερί 10-0! Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε με 14-8, ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο με buzzer beater του Ντόρσεϊ για το 15-22.

Στη συνέχεια, όμως, ο Ολυμπιακός βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας κι έπαιξε με υπομονή, κάτι που του επέτρεψε να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Χάρισον έκανε πολύ καλή δουλειά (9π. με 3/3διπ., 1/1τρ. στο πρώτο μέρος) και συνέβαλε ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να ξεφύγουν με 44-38 (19')!

Με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να μετρούν 11/19 δίποντα και 8/16 τρίποντο, το σκορ έγινε 49-40 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Το επιμέρους στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν 10-4, με την ελληνική ομάδα να προηγείται για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (54-44).

Εικόνες από το Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις με τον Χάντερ (12π. με 6/6διπ. ως το 30') μέσα από το «ζωγραφιστό» αλλά κι από την περιφέρεια, έχοντας 3/5 τρίποντα στην τρίτη περίοδο. Έτσι μπόρεσαν και μείωσαν αλλά ο Ολυμπιακός διατηρούσε το προβάδισμα.

Καθοριστική συμβολή σε αυτό είχε ο Χασάν Μάρτιν, ο οποίος είχε μόλις 2 πόντους στο πρώτο ημίχρονο αλλά μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε φτάσει τους 14 πόντους με 7/8 δίποντα!

Η άμυνα της «ομάδας του λαού», με πρωτοστάτη τον Χάντερ, έγινε ασφυκτική στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, την ώρα που ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε τα πέντε ομαδικά στο 32ο λεπτό!

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου εκμεταλλεύτηκαν το μπόνους των βολών και ανέτρεψαν την κατάσταση (72-71), ωστόσο δεν μπόρεσαν να «χτίσουν» διαφορά και το ματς παρέμεινε ντέρμπι ως το φινάλε (78-78, 2'25'' πριν το τέλος)!

Ο Σπανούλης έκανε το 82-79, με τις δύο ομάδες να έχουν στη συνέχεια κακές επιλογές στην επίθεση! Ο Τζόουνς είχε 0/2 βολές, αλλά η Μακάμπι πήρε το επιθετικό ριμπάουντ κι ο Ουίλμπεκιν ισοφάρισε (82-82), 7.6'' πριν το τέλος. Αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Χάρισον, ο οποίος με buzzer beater τρίποντο χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 44-40, 69-66, 85-82.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Σπανούλης: Νέο ρεκόρ στην Euroleague για τον αρχηγό του Ολυμπιακού