ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξέσπασμα Καντέρ κατά Ερντογάν: «Δεν σέβεται την Ελλάδα, πρέπει να σταματήσει»

Ξέσπασμα Καντέρ κατά Ερντογάν: «Δεν σέβεται την Ελλάδα, πρέπει να σταματήσει»

Ένες Καντέρ: Ο Τούρκος ΝΒΑer μίλησε για την παράλογη στάση του Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα και την πλήρη έλλειψη σεβασμού που έδειξε με την κίνηση του να μετατρέψει την Αγια Σοφιά σε τζαμί.

Ο Καντέρ είναι από τους λίγους Τούρκους που δεν φοβούνται να πουν την αλήθεια όσον αφορά στο καθεστώς του Ερντογάν, κάτι που τον έχει κάνει... ανεπιθύμητο στην χώρα του. Η κυβέρνηση των γειτόνων έχει ακυρώσει το διαβατήριο του 28χρονου, ο οποίος ζει μόνιμα στις ΗΠΑ και δεν μπορεί να φύγει από εκεί.

Ο παίκτης των Μπλέιζερς παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και για ακόμα μια φορά ξέσπασε κατά των πρακτικών που ακολουθεί ο Ερντογάν, οι οποίες προσβάλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Τούρκος σέντερ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν δεν σέβεται τίποτα και πως η κίνηση του να μετατρέψει την Αγια Σοφιά σε τζαμί ήταν πλήρη έλλειψη σεβασμού.

Επίσης, αναφέρθηκε στην έλλειψη ελευθερίας λόγου και έκφρασης που υπάρχει στην Τουρκία, όπου οι δημοκρατικές αξίες... αγνοούνται.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αναλυτικά όσα είπε...

-Για τα ελληνοτουρκικά: «Πιστεύω ότι ο Ερντογάν δεν σέβεται τα εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας ή των γειτονικών χωρών. Όλο το καλοκαίρι, η Τουρκική κυβέρνηση ερευνά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Μεσόγειο, μέσα σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας.

Έχουμε γίνει μάρτυρες της επιθετικότητας της κυβέρνησης του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Ερντογάν πρέπει να σταματήσει. Δε δείχνει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πριν 3-4 μήνες νομίζω, ήταν που μετέτρεψε την Αγία Σοφιά σε τζαμί. Αυτό έδειχνε πλήρη έλλειψη σεβασμού σε άλλες θρησκείες, σε άλλες κουλτούρες».

Για το πόσο τον έχει επηρεάσει η τεταμένη σχέση του με την κυβέρνηση Ερντογάν: «Στη χώρα μου, την Τουρκία, δεν υπάρχει ελευθερία λόγους και έκφρασης. Δεν υπάρχει σεβασμός στις δημοκρατικές αξίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα και υπάρχει έλλειψη δικαιοσύνης. Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής στην Τουρκία, απολύθηκε και φυλακίστηκε, η αδερφή έχει φοιτήσει 6 χρόνια στην ιατρική και δε μπορεί να βρει δουλειά, ο αδερφός μου δε μπορούσε να βρει ομάδα να παίξει μπάσκετ».


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο να επιτραπεί η κυκλοφορία μετά τις 21:00 παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς