ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague – Ολυμπιακός: Ο Σλούκας τον γλίτωσε από την «αυτοκτονία» - Βαθμολογία και highlights

Euroleague – Ολυμπιακός: Ο Σλούκας τον γλίτωσε από την «αυτοκτονία» - Βαθμολογία και highlights

Euroleague: Ο Ολυμπιακός πήγε να χάσει για δεύτερη φορά από τη Βιλερμπάν, αλλά ο Κώστας Σλούκας απέτρεψε το... μοιραίο κι οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 101-93 (86-86κ.α.) στην παράταση, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για τα playoffs.

Ο Σλούκας με τρίποντο στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας, ισοφάρισε σε 86-86 κι έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου η ομάδα του Πειραιά είχε «καθαρό» μυαλό κι έφτασε στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα να βρει τρόπο να διατηρήσει το προβάδισμα, ωστόσο δεν μπόρεσε να εδραιώσει τη διαφορά του. Όποτε πήγαινε να χτίσει μομέντουμ, οι γηπεδούχοι έβγαζαν αντίδραση κι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των «ερυθρόλευκων» έμειναν κοντά στο σκορ.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα προηγήθηκαν 46-37 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά για τους παραπάνω λόγους βρέθηκαν στην τελευταία περίοδο να κυνηγάνε. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ASVEL προηγήθηκε 75-69 (34').

Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν ξανά και προηγήθηκαν 81-79, αλλά τα χαμένα ριμπάουντ κι οι δεύτερες επιθέσεις που έδωσαν στους αντιπάλους τους, παραλίγο να τους στοιχίσουν ακριβά. Ο Κόουλ με δύο βολές έκανε το 86-83, 9.9'' πριν το τέλος, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν φάουλ κι ο Σλούκας τους τιμώρησε.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Ολυμπιακός έκανε όσα έπρεπε κι έφτασε στη νίκη, η οποία τον κρατά «ζωντανό» στη μάχη των playoffs.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 37-44, 61-63, 86-86 (κ.α.), 93-101

Τα στατιστικά της Βιλερμπάν

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού

Εικόνες από το ματς στη Γαλλία

Τα highlights

Η Βαθμολογία

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Πότε θα ανοίξει η εστίαση - Πόσα κρούσματα θα έχουμε το Μάρτιο