Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό για δεύτερη σερί χρονιά ο Προμηθέας! - Στατιστικά και highlights (vid)

Βαγγέλης Πάτας

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Προμηθέας λύγισε στην παράταση (76-69, 60-60κ.α.) τον ΠΑΟΚ, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς κι εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό για δεύτερη σερί σεζόν.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά αναδείχθηκε νικήτρια στη μάχη που έγινε στο κλειστό της Πυλαίας, όπου οι δύο ομάδες έδωσαν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που τα κατάφεραν, αλλά κι οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη αξίζουν το χειροκρότημα για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν.

Ο Προμηθέας είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και βρέθηκε ακόμα και στο +10 (46-36), λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο ΠΑΟΚ, όμως, επέστρεψε και γύρισε... τούμπα στο ματς (προηγήθηκε 50-48), έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή στον Γκρίφιν.

Με καλάθι του Αμερικανού γκαρντ, 28'' πριν το φινάλε, έγινε το 60-60 που έστειλε το ματς στην παράταση, καθώς στην τελευταία φάση, ο Τζέριαν Γκραντ δεν βρήκε στόχο (υπό πίεση) από το ύψος της βολής.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, προηγήθηκαν 64-60, αλλά δύο καθοριστικά τρίποντα (το ένα με ταμπλό) του Αγραβάνη συνέβαλαν στο 12-0 της ομάδας από την Πάτρας. Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν 72-64 και πήραν την πρόκριση...

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-18, 29-35, 40-46, 60-60(κ.α.), 69-76

Τα στατιστικά του ΠΑΟΚ

Τα στατιστικά του Προμηθέα

Εικόνες από το ματς

Τα highlights

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια - Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved