ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός στην Α1 Μπάσκετ γυναικών, νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός στην Α1 Μπάσκετ γυναικών, νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ
Βαγγέλης Στόλης

Ακολουθώντας τα… χνάρια της ανδρικής ομάδας που το έχει επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν, ο Παναθηναϊκός νίκησε 74-66 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στον τελευταίο τελικό της σειράς και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α1 μπάσκετ γυναικών για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια.

Μια σειρά που πέρασε από… χίλια κύματα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (24.05) στο ΣΕΦ, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 74-66 του Ολυμπιακού στον τελευταίο τελικό και να κατακτά το πρωτάθλημα στην Α1 Μπάσκετ γυναικών για το 2021. Οι «πράσινες» έκαναν την ολική ανατροπή καθώς βρέθηκαν να χάνουν 1-0 στη σειρά, ενώ στον δεύτερο αγώνα στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» επέστρεψαν από το -18 για την ισοφάριση και την τελευταία… ζαριά στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ, όπου και στέφθηκαν πανηγυρικά πρωταθλήτριες.

Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη με κορυφαίες τις Τσάστιτι Ριντ, Κόμπι Μόργκαν και Λολίτα Λύμουρα, αλλά και αστείρευτο πάθος από όλες τις παίκτριες που πάτησαν παρκέ, κατάφερε να «κρύψει» την απουσία της κορυφαίας σέντερ του πρωταθλήματος Λεουτσάνκα, που δεν έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι λόγω τραυματισμού.

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Παντελάκη παρά το καλό ξεκίνημα και την ώθηση της έδρας, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στην άμυνα ζώνης των «πράσινων» και παρά το εξαιρετικό παιχνίδι της Άννας Νίκης Σταμολάμπρου, που ήταν κορυφαία των «ερυθρόλευκων» σε όλη τη σειρά, ηττήθηκε κατά κράτος. Έτσι, το σερί των Πειραιωτών στα πρωταθλήματα πήρε τέλος, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στον… θρόνο του.

Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά μετά το 2013 στέφθηκε ξανά πρωταθλητής της Α1 μπάσκετ γυναικών, όπου έφτασε στους 5 τίτλους (1998, 2000, 2005, 2013, 2021) και «έπιασε» ξανά τον Ολυμπιακό σε αριθμό κατακτήσεων, βάζοντας παράλληλα τέλος στο «σερί» της ομάδας του Πειραιά που «έτρεξε» από το 2016 και την συγχώνευση με την ήδη πρωταθλήτρια ομάδα του Ελληνικού.

Tα δεκάλεπτα: 16-17, 28-32, 47-51, 66-74

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Σταμολάμπρου 26(6), Σταμάτη 2, Αλεξανδρή 2, Φοντέιν 18, Νικολοπούλου 2, Κόστοβιτς 14, Ντέιβις 2.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 24(1), Μόργκαν 9, Μούλη 4, Λύμουρα 16(2), Καλαμπάκου 4, Κωτούλα 3(1), Δίελα 2, Χατζηνικολάου 10(2).

Τα highlights του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Συνεργείο καθαρισμού στη μεζονέτα - Αποφεύγει να μένει εκεί ο σύζυγος της Καρολάιν