ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Στους τελικούς το εκπληκτικό Λαύριο! - Έγραψε ιστορία από το 0-2 (videos)

Λαύριο Προμηθέας

Basket League: Σε ένα επεισοδιακό Game 5, το Λαύριο νίκησε 81-74 τον Προμηθέα και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του το εισιτήριο για τους τελικούς, όπου θα παίξει με τον Παναθηναϊκό.

Το επίτευγμα της ομάδας του Χρήστου Σερέλη, μάλιστα, γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, καθώς γίνεται η πρώτη ομάδα που τα καταφέρνει επιστρέφοντας από το 0-2 στα ημιτελικά.

Σε ένα ματς που είχε τα πάντα... Γρήγορο ρυθμό, νεύρα τεχνικές ποινές και συγκλονιστική εξέλιξη, η ομάδα έκπληξη της σεζόν έκανε και πάλι το θαύμα της, έχοντας πρωτοστάτη τον Γκλεν Κόζι, ο οποίος μέτρησε 21 πόντους.

Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Κάρτερ, Μουράτος και Ντιαλό, με τον τελευταίο να είναι κι αυτός που έβαλε... φρένο στην τρομερή ανατροπή που πήγε να κάνει στο φινάλε ο Προμηθέας.

Η ομάδα της Πάτρας, η οποία έχασε τον Μάκη Γιατρά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, βρέθηκε να χάνει 77-67, 1'37'' πριν το φινάλε, αλλά με συνεχόμενα κλεψίματα πλησίασε στο -3 (77-74 στα 45.7''). Ο Ντιαλό με δύο συνεχόμενα καλάθια, όμως, απέτρεψε μια εντυπωσιακή ανατροπή και ουσιαστικά σφράγισε, μαζί με μια τάπα του Μουράτου στον Γιαννόπουλο, τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του συλλόγου.

Το Λαύριο όσο κι αν ακούγεται απίστευτο θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα κόντρα στο μεγάλο φαβορί, Παναθηναϊκό σε μια σειρά τελικών που σίγουρα το αναμένουμε με ενδιαφέρον.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-12, 40-36, 59-58, 81-74

Λαύριο
Τα στατιστικά του Λαυρίου
Προμηθέας
Τα στατιστικά του Προμηθέα

Τα highlights

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλια κορονοϊού: Η προστασία απέναντι στις μεταλλάξεις - Πόσο «θωρακίζουν» μόνο με την πρώτη δόση