ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: MVP των τελικών – Οι σπουδαίες επιδόσεις του

Γιάννης Αντετοκούνμπο
AP PHOTO

Άλλο έναν τίτλο πρόσθεσε στο παλμαρέ του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καθώς αναδείχθηκε MVP των τελικών του ΝΒΑ

Καλύτερος παίχτης των τελικών του ΝΒΑ αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα για φέτος του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου και την κατάκτηση του τίτλου από τους Μπακς.

Ο τίτλος του MVP είναι, λοιπόν, ο τελευταίος – μέχρι τον επόμενο – τίτλο στο παλμαρέ του Giannis.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί διαφορετικά καθώς ο Αντετοκούνμπο είχε κατά μέσο όρο 35,2 πόντους, 13,2 ριμπάουντ και 5 ασίστ στους έξι αγώνες που έφεραν τον τίτλο στους Μπακς και το Μιλγουόκι μετά το 1974.

«Ήθελα να το κάνω για αυτή την ομάδα, για αυτούς τους συμπαίχτες. Ήθελα να το κάνω στην πόλη αυτή» είπε ο Αντετοκούνμπο παραλαμβάνοντας το τρόπαιο.

«Κερασάκι στην τούρτα» η εμφάνισή του στον τελευταίο τελικό όπου πέτυχε 50 πόντους μάζεψε 14 ριμπάουντ και φιλοδώρησε με 5 κοψίματα τους παίχτες των Φοίνιξ Σανς.

Ο τίτλος αυτός αποκτά, μάλιστα, μεγαλύτερη αξία καθώς υπενθυμίζεται ότι ο Αντετοκούνμπο ήταν αμφίβολος για τους τελικούς του ΝΒΑ μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τους Ατλάντα Χοκς.

Ο Greek Freak, όμως, κέρδισε και τους πόνους και κατάφερε να γίνει τελικά ο πρώτος Έλληνας μπασκετμπολίστας που κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή στο ΝΒΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Μπακς με μυθική εμφάνιση και 50 πόντους