ΜΠΑΣΚΕΤ

Θρήνος στην Παρτιζάν: Ο θρυλικός Μπόμπαν Πέτροβιτς πέθανε σε τροχαίο

Παρτιζάν Μπόμπαν Πέτροβιτς
Twitter: @PartizanBC

Στο πένθος βυθίστηκε η Παρτιζάν, αλλά και ολόκληρο το σερβικό μπάσκετ, μετά τον θάνατο του Μπόμπαν Πέτροβιτς σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο θρύλος του συλλόγου του Βελιγραδίου τη δεκαετία του ’70 και του ‘80 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.

Ο Πέτροβιτς φόρεσε τη φανέλα της Παρτιζάν από το 1976 μέχρι το 1985, ενώ μεταξύ άλλων είχε κι ένα σύντομο πέρασμα από την ισπανική Μανρέσα τη σεζόν 1989/90.

Με τους «μελανόλευκους» κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Κόρατς, αγωνιζόμενος δίπλα σε άλλες θρυλικές μορφές όπως οι Νταλιμπάγκιτς, Κικάνοβιτς και Σλάβνιτς. Επίσης, ως μέλος της εθνικής Σερβίας κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Eurobasket 1981 και το χάλκινο στο Μουντομπάσκετ του 1982.

Η Παρτιζάν στην ανακοίνωση της αναφέρει...

«Ο θρυλικός μπασκετμπολίστας της Παρτιζάν, πρώην μέλος της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, ο Μπόμπαν Πέτροβιτς, πέθανε σήμερα το πρωί στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής.

Αφού είχε τροχαίο ατύχημα πρόσφατα, ο Πέτροβιτς πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής του στο νοσοκομείο. Λόγω των μέτρων για τον covid, η επαφή ήταν πολύ περιορισμένη και σήμερα το πρωί όλοι εξεπλάγησαν από την είδηση ​​ότι η καρδιά του θρυλικού φόργουορντ είχε σταματήσει να χτυπά»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.978 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 22 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Στρατηγός Φλώρος: Επικό «κάζο» στους Τούρκους – «Μην ψάχνετε το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, στο Καστελλόριζο είναι»