ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός – Μονακό 86-65: Με «ατσάλινη» άμυνα το έκανε εύκολο - «6 στα 6» στο ΣΕΦ (vid+pics)

Ολυμπιακός – Μονακό 86-65: Με «ατσάλινη» άμυνα το έκανε εύκολο - «6 στα 6» στο ΣΕΦ (vid+pics)

Euroleague: Με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 86-65 της Μονακό και διατήρησε το αήττητο στο ΣΕΦ.

Την έκτη τους νίκη σε ισάριθμα ματς στην έδρα τους και σε συνολικά οκτώ πανηγύρισαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι μετέτρεψαν σε… περίπατο ένα ματς που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά γι’ αυτούς.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι, αναγκάζοντας την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη χειρότερη αμυντική πρώτη περίοδο της. Συγκεκριμένα, η Μονακό πέτυχε 27 πόντους, δείχνοντας ότι θα βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Η ελληνική ομάδα δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισε σταδιακά να παίζει τη γνωστή καλή της άμυνα. Από σημείο κι έπειτα «βραχυκύκλωσε» τους Μονεγάσκους, οι οποίοι πέτυχαν 27 πόντους σε όλο το δεύτερο μέρος!

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός «έκρυψε» το κακό επιθετικό του βράδυ (7/25διπ., 17/27βολ.), βρίσκοντας 20 πόντους από τα λάθη των αντιπάλων του και άλλους 15 από δεύτερες επιθέσεις. Την ίδια ώρα, ο Μάικ Τζέιμς ήταν σε τραγικό βράδυ και με τις κακές επιλογές του «πλήγωσε» την ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λότερμοζερ (Γερμανία), Παστούσιακ (Πολωνία), Τζιοβανέτι (Ιταλία)
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-27, 35-38, 59-52, 86-65
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 11 (1), Ντόρσεϊ 18 (1), Λαρεντζάκης 2, Φαλ 5, Σλούκας 8, Βεζένκοφ 10 (2), Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 11 (3), Ζαν-Σαρλ 18, ΜακΚίσικ 1
ΜΟΝΑΚΟ (Ζβέζνταν Μίτροβιτς): Λι, Μπέικον 4, Τόμας 2, Ντιαλό 12 (1), Μότουμ 2, Μοτιεγιούνας, Άντζουσιτς 9 (1), Χολ 11, Τζέιμς 7 (1)

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΟΝΑΚΟ

TA HIGHLIGHTS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Άλλαξε στάση η μητέρα της Καρολάιν για τους γονείς του γυναικοκτόνου

Σοβαρή καταγγελία των εποχικών πυροσβεστών για ακρωτηριασμό στα επεισόδια με αστυνομικούς

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών σε κομμωτήρια, εστιατόρια, καταστήματα