ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: 0-3 μακριά από το ΣΕΦ ο Ολυμπιακός - Όλα τα highlights κι η βαθμολογία (vids)

Euroleague Ευρωλιγκα
euroleague.net

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 9ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε, στην Αγία Πετρούπολη, κόντρα στη Ζενίτ και γνώρισε την τρίτη του ήττα σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς. Η ομάδα του Πειραιά δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και γνώρισε την ήττα (84-78) στην έδρα της αντίστοιχης του Τσάβι Πασκουάλ.

Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν ισοπεδωτική στην Πόλη κι έκανε «σκόνη και θρύψαλα» τη Φενέρμπαχτσε! Η ομάδα του Ντίνου Μήτογλου επικράτησε 68-43, αναγκάζοντας την τουρκική ομάδα στη χειρότερη επιθετική βραδιά της ιστορίας της, κάτι που όπως είναι φυσικό έφερε γκρίνια στους οπαδούς της. Ο Έλληνας φόργουορντ είχε 9 πόντους (3/5διπ., 1/3τρ.), 6 ριμπάουντ, μια ασίστ κι ένα λάθος σε 17’39’’.

Όσο χρειάστηκε έπαιξε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε 95-82 της Ζαλγκίρις, έχοντας εφτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι Μαδριλένοι διατηρούσαν μια μικρή διαφορά μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου, όταν και πάτησαν γκάζι

Η Μονακό πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κι έκανε «περίπατο» (94-71) κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Μάικ Τζέιμς κι η παρέα του πανηγύρισαν την τέταρτη νίκη τους σε πέντε αγώνες στο «σπίτι» τους κι άφησαν μια και καλή πίσω τη «βαριά» ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Οι αγώνες της Πέμπτης

Το τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου ήταν άστοχο στην εκπνοή κι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 72-74 από την Ούνικς Καζάν στο ΟΑΚΑ. Το «τριφύλλι» είχε ορισμένα καλά διαστήματα, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ένα σταθερά καλό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να πάρει τη νίκη για τρίτο σερί ματς στη Euroleague.

Η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε διαστημική εμφάνιση και διέλυσε 93-67 την Μπασκόνια! Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν ακόμα και με +41, με τον Νίκολα Μίροτιτς να κάνει εκπληκτική εμφάνιση, μετρώντας 25 πόντους (4/4διπ., 4/4τρ., 5/6βολ.), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι ένα κλέψιμο σε 18’20’’

Ο κορυφαίος της Μακάμπι, Ντέρικ Ουίλιαμς, αστόχησε κάτω από το καλάθι στο φινάλε κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκαμψε 74-73 την αντίσταση της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έβαλαν έτσι τέλος στο αρνητικό σερί τους, καθώς πανηγύρισαν νίκη, μετά από τρεις αγώνες. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν μετά από πέντε συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα.

Η Αναντολού Εφές θύμισε την εντυπωσιακή ομάδα των δύο προηγούμενων ετών κι έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από το Βερολίνο. Η κάτοχος του τίτλου, «ισοπέδωσε» 90-63 την Άλμπα και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη, η οποία σίγουρα θα τη βοηθήσει να βρεί αυτοπεποίθηση.

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος επιβλήθηκε 73-67 της Βιλερμπάν, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκολα Κάλινιτς (22π.). Το ξέσπασμα που έκαναν στην τρίτη περίοδο, έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στους «ερυθρόλευκους» για να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Για τη γαλλική ομάδα, ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν σημείωσε πόντο στα 11’24’’ που βρέθηκε στο παρκέ.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Παρασκευή (12/11)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Ολυμπιακός 84-78

Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Μιλάνο 43-68

Μονακό - Μπάγερν Μονάχου 94-71

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζάλγκιρις Κάουνας 95-82

Πέμπτη (11/11)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι Τελ Αβίβ 74-73

Ερυθρός Αστέρας - Βιλερμπάν 73-67

Παναθηναϊκός - Ούνικς Καζάν 72-74

Άλμπα Βερολίνου - Αναντολού Εφές 63-90

Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια 93-67

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στα ύψη ξανά με 7.105 νέα - 70 θάνατοι και 489 διασωληνωμένοι

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε

Αλέξης Κούγιας: Νέες φωτογραφίες - ντοκουμέντα από το τροχαίο ατύχημα