ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ελληνικό μπάσκετ αποχαιρέτησε τον Στράτο Κωσταλά

Στράτος Κωσταλάς

Στο πένθος «βυθίστηκε» το ευρωπαϊκό μπάσκετ με τη γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του Στράτου Κωσταλά, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 66 ετών.

Ο Κωσταλάς ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους που «γέννησε» το ελληνικό μπάσκετ, όντας άοκνος εργάτης της «πορτοκαλής Θεάς».

Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν μέσω ανακοινώσεων τους οι ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΣΕΠΚ, ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ΚΑΕ Ολυμπιακός και ΚΑΕ ΑΕΚ. Αναλυτικά...

ΕΟΚ

«Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας πληροφορήθηκαν με αίσθημα θλίψης το τραγικό νέο του αιφνίδιου θανάτου του Στράτου Κωσταλά. Ο εκλιπών ήταν για χρόνια μέλος της οικογένειας του μπάσκετ, το οποίο υπηρέτησε από διάφορους ρόλους εντός και εκτός Ελλάδας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του».

ΕΣΑΚΕ

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για τον αναπάντεχο χαμό του Στράτου Κωσταλά. Ο εκλιπών διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Μάνατζερ σε αρκετές ομάδες του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος (Άρης, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Ηρακλής, ΠΑΟΚ), ενώ ήταν ανηψιός του Γιάννη Κωσταλά που "έφυγε" από την ζωή τον προηγούμενο μήνα. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του Στράτου Κωσταλά».

ΣΕΠΚ

«Ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Γιαννάκης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Στράτου Κωσταλά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, σε ηλικία 66 ετών.

Ο Στράτος Κωσταλάς υπήρξε μια σπουδαία, εμβληματική παραγοντική μορφή του ελληνικού μπάσκετ, που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας. Οι επιτυχίες που είχε άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια μιλούν από μόνες τους. Ο εκλιπών εργάστηκε με πάθος, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα -μεταξύ άλλων- σε Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, ενώ τις τελευταίες δύο δεκαετίες διέμενε στη Ρωσία, για λογαριασμό της Ντινάμο Μόσχας και της Σπαρτάκ Μόσχας Περιχώρων. Με τη δεύτερη πανηγύρισε σπουδαίες επιτυχίες, δεδομένου ότι επί των ημερών του (ως τζένεραλ μάνατζερ), ο ρωσικός σύλλογος κατέκτησε τέσσερις φορές την EuroLeague Women κι άλλη μία το EuroCup Women.

Όλοι στον ΣΕΠΚ αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει... ».

ΚΑΕ Παναθηναϊκός

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Στράτου Κωσταλά και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι φίλε... ».

ΚΑΕ Ολυμπιακός

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Στράτου Κωσταλά, ο οποίος έφυγε σήμερα (25/11) από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει... ».

ΚΑΕ ΑΕΚ

«Η ΑΕΚ συμμετέχει στο βαρύ πένθος για τον αδόκητο χαμό του Στράτου Κωσταλά, ενός ακάματου εργάτη του αθλήματος, και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Καλό κατευόδιο, Στράτο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στις Σέρρες από τον θάνατο 13χρονου αγοριού: Το βρήκε νεκρό η μητέρα του

Απίστευτες δηλώσεις Γονίδη: «Έκανα το μονοδοσικό εμβόλιο γιατί δεν έχει μέσα τον Χιμπαντζή»

Βρετανία: «Θα του κόψω τον λαιμό» έλεγε ο πατέρας για τον 6χρονο γιο του που βασάνισε μέχρι θανάτου