ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Στο 9-5 ο Ολυμπιακός, έγραψε ιστορία ο Πρίντεζης - Όλα τα highlights κι η βαθμολογία

Ευρωλιγκα Euroleague
Intime

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 14ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Ο Ερυθρός Αστέρας προσγείωσε τον Ολυμπιακό, ο οποίος γνώρισε την ήττα (81-76) στο Βελιγράδι.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε την ευκαιρία να κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα για την οκτάδα και παράλληλα να ελπίζει σε πλεονέκτημα έδρας. Δεν τα κατάφερε, όμως, κάνοντας ένα ακόμη… πισωγύρισμα μακριά από το ΣΕΦ. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή ήταν η πέμπτη ήττα σε εφτά εκτός έδρας ματς.

Ο Γιώργος Πρίντεζης με τα 2/4 δίποντα έγραψε ιστορία, καθώς ανέβηκε στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα εύστοχα σουτ εντός πεδιάς στη Euroleague. Ο «Πρι» ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι πλέον δεύτερος.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Μπάγερν Μονάχου, κάτι που φάνηκε και στον αγώνα με την Αναντολού Εφές! Οι Βαυαροί επικράτησε 83-71 των Πρωταθλητών Ευρώπης και τους προσπέρασαν στη βαθμολογίας, μετρώντας τέσσερις νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες.

Η Φενέρμπαχτσε δείχνει σταδιακά ότι βρίσκει τον δρόμο της και πέτυχε ένα «μεγάλο» διπλό στην έδρα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η τουρκική ομάδα νίκησε 86-80 στη Ρωσία κι έφτασε τις τρεις σερί νίκες, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιαν Βέσεσλι. Ο Τσέχος ψηλός έκανε ρεκόρ καριέρας, καθώς σημείωσε 32 πόντους.

Με τον Λορέντζο Μπράουν να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση (26π., 6ριμπ., 6ασ.), η Ούνικς Καζάν επικράτησε 85-74 της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και συνεχίζει να δίνει μάχη για να βρεθεί στα playoffs της διοργάνωσης. Από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της.

Η Μπασκόνια πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και μετέτρεψε τον αγώνα με την Βιλερμπάν σε… περίπατο! Οι Βάσκοι επικράτησαν 91-66 της ASVEL, για την οποία δεν χρησιμοποιήθηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

TA HIGHLIGHTS

Πέμπτη (9/12)

ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 80-86

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 81-76

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 83-71

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ 74-85

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ 91-66

Παρασκευή (10/12)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (20:00)

ΜΟΝΑΚΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (21:00)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡ. (21:00)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (22:00)