ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί ο Παναθηναϊκός - Τα highlights κι η βαθμολογία

Ευρωλιγκα Euroleague
euroleague.net

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 23ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση κι επικράτησε 75-63 της Μπασκόνια, στο ντεμπούτο του Στέφαν Γιόβιτς με τα «πράσινα».

Το «τριφύλλι» έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί του (πέντε ματς δίχως νίκη), καθώς έκανε, ενδεχομένως, το καλύτερο φετινό του ημίχρονο και μετέτρεψε γρήγορα σε περίπατο την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

Σε ένα από τα καλύτερα φετινά ματς της Euroleague, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στη δεύτερη παράταση στην έδρα της Μονακό με 90-84 (66-66κ.α., 75-75α΄παρ.). Οι Μαδριλένοι επέστρεψαν από το -6 στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας κι είδαν τον Μπέικον να αστοχεί σε τρίποντο, ενώ στο τέλος της πρώτης παράτασης ο Ταβάρες έκοψε τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος βρέθηκε σε κακή βραδιά (3/19 σουτ). Στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο ο Τέιλορ πέτυχε ένα «μεγάλο» τρίποντο, με το οποίο έδωσε «αέρα» πέντε πόντων (85-80) στη Ρεάλ, 1’53’’ πριν το τέλος.

Μια εβδομάδα μετά τη χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του, ο Αλεξέι Σβεντ πραγματοποίησε την πιο παραγωγική του ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ρώσος γκαρντ μέτρησε 27 πόντους (9/14 σουτ) κι οδήγησε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη σε μια πολύτιμη νίκη (86-75) κόντρα στην Ούνικς Καζάν. Οι φιλοξενούμενοι υπερασπίστηκαν το +21 της νίκης στον πρώτο γύρο κι έτσι θα έχουν το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Ένα ακόμη βήμα προς το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs έκανε η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία επικράτησε 65-58 της Ζαλγκίρις, η οποία παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι δεν εντυπωσίασαν, αλλά έκαναν το… καθήκον τους, χωρίς να δώσουν δικαιώματα στην ομάδα του Κάουνας.

Σίγουρα δεν ήταν ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν, αλλά ήταν ντέρμπι! Ο λόγος για τον γερμανικό «εμφύλιο» της Μπάγερν Μονάχου με την Άλμπα Βερολίνου, όπου οι γηπεδούχοι νίκησαν 62-56. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι παρέμεινε έτσι σε τροχιά οκτάδας, έχοντας οδηγό τον Λούτσιτς, ο οποίος σκόραρε 19 πόντους.

Οι αγώνες της Πέμπτης

Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις κι ο Ερυθρός Αστέρας έγινε η πρώτη ομάδα που φεύγει με το «διπλό» (76-72) από το ΣΕΦ στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Πειραιά είχε να ηττηθεί στο γήπεδο της σε ματς της Euroleague από τις 26 Μαρτίου, έκτοτε μέτρησε δέκα σερί νίκες. Η ομάδα του Βελιγραδίου εκμεταλλεύτηκε το κακό βράδυ των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Φάληρο στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης.

Η Μπαρτσελόνα επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της κι έφτασε άνετα στην επικράτηση (84-71), στον αγώνα με τη Βιλερμπάν. Υπό το βλέμμα του Πεπ Γκουαρντιόλα, οι «μπλαουγκράνα» θύμισαν την εξαιρετική ομάδα του πρώτου τριμήνου και δεν άφησαν ιδιαίτερα περιθώρια στους φιλοξενούμενους.

Η Ζενίτ είχε έναν εντυπωσιακό Πόιθρες κι επικράτησε 76-67 της Αναντολού Εφές, κάνοντας βήμα τετράδας. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έκανε το «2 στα 2» κόντρα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον Αμερικανό ψηλό να έχει 21 πόντους (9/12διπ., 9ριμπ.). Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν δίχως τον Λάρκιν, σημείωσαν μόλις 6 πόντους στην τρίτη περίοδο και τέλειωσαν το ματς με 4/25 τρίποντα!

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ EUROLEAGUE

Παρασκευή (28/1)

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 75-86

ΜΟΝΑΚΟ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 84-90 (66-66κ.α., 75-75 α' παρ.)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-63

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 65-58

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 62-56

Πέμπτη (27/1)

ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 76-67

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 72-76

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ 84-71

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Αναβλήθηκε)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σωτήρης Μανωλόπουλος: Με εξόργισαν ο τρόπος και τα ψέματα - Ο προπονητής της Εθνικής στο Newsbomb.gr