ΜΠΑΣΚΕΤ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τανκ απέτρεψε προπονητή να διαφύγει από το Κίεβο

Srdjan Radulovic

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τη δική του τρομακτική εμπειρία από τον πόλεμο στη χώρε περιέγραψε ο προπονητής της Μουντιβέλνικ, Σερτζάν Ραντούλοβιτς.

Με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο Μαυροβούνιος τεχνικός προσπάθησε να διαφύγει μαζί με την οικογένεια του. Δεν τα κατάφερε, όμως, καθώς όπως ανέφερε ένα τανκ τον υποχρέωσε να επιστρέψει στο καταφύγιο.

Όπως δήλωσε ο Ραντούλοβιτς: «Βγήκαμε 50 χιλιόμετρα από το Κίεβο και όταν έπρεπε να ενωθούμε στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Λβιβ, που στην πραγματικότητα ονομάζεται διαδρομή Ζίτομιρ, Ουκρανοί στρατιώτες μας προειδοποίησαν ότι επρόκειτο να γκρεμίσουν αυτοκινητόδρομους και γέφυρες.

Και τότε συμβαίνει το περιστατικό με το τανκ. Ήταν μπροστά μου, οπότε έπρεπε να ανέβω πάνω από το κράσπεδο για να περάσω στην άλλη πλευρά της λεωφόρου. Η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη, ακούστηκαν εκρήξεις απ' όλες τις πλευρές. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το προσωπικό της πρεσβείας μας, μιλήσαμε και με τον πρέσβη».

Ο Ραντούλοβιτς κατέκτησε το Κύπελλο Ουκρανίας με την Μπουντιβέλνικ τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος. «Την Κυριακή ήμουν σε εστιατόριο και τώρα είμαι σε καταφύγιο. Όλα ήρθαν άνω κάτω μέσα σε μια ώρα, δεν το πιστεύω. Κανείς δεν περίμενε να συμβεί, όλοι πιστεύαμε ότι η ένταση δεν θα φτάσει μέχρι το Κίεβο», ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η FIFA «σβήνει» τη Ρωσία – Χωρίς εθνικό ύμνο και σημαία στους αγώνες

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βοηθήστε μας, σταματήστε τον πόλεμο» - Η έκκληση του Σάκχοφ της ΑΕΚ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός από πυρά ο 21χρονος τερματοφύλακας της Καρπάτι Λβιβ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με σημαία της πατρίδας του ο Τσιγκρίνσκι στο ΠΑΟΚ – Ιωνικός