ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο Ομπράντοβιτς τον υπερασπίστηκε – «Δεν πρέπει να του κουνάμε το δάκτυλο»

Γιαννης Αντετοκούνμπο Giannis Antetokounmpo
EUROKINISSI

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η Εθνική δεν κατάφερε να διακριθεί στο Eurobasket 2022, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπογράμμισε ότι για την αποτυχία δεν θα πρέπει να κουνάμε το δάκτυλο στον «Greek Freak».

Η Παρτιζάν επιστρέφει στη Euroleague και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πήρε μέρος στο Super Cup της VTB League.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο Ομπράντοβιτς μίλησε στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την αποτυχία της Σερβίας, της Ελλάδας και της Σλοβενίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο κορυφαίος προπονητής υπερασπίστηκε τους «σταρ» των ομάδων, Νίκολα Γιόκιτς, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς. Συγκεκριμένα, κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι οι ομάδες που είχαν «σούπερ σταρ» του NBA στο ρόστερ τους δεν κατάφεραν να διακριθούν.

Αναλυτικά η απάντηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Μιλάμε για τρεις παίκτες που κυριαρχούν στο ΝΒΑ. Είναι σπουδαίοι παίκτες και είναι ωραίο να τους βλέπεις στο παρκέ. Ήταν μεγάλη μου τιμή να παρακολουθήσω τον αγώνα της Σερβίας με την Ελλάδα στο Βελιγράδι (σ.σ. στην Stark Arena, για τα "παράθυρα" του Παγκοσμίου Κυπέλλου), εκεί όπου ο Γιόκιτς και ο Γιάννης βρέθηκαν αντιμέτωποι. Δεν ήταν όμως μόνο αυτοί, αλλά και οι συμπαίκτες τους. Ο Γιόκιτς και ο Γιάννης δεν παίζουν μόνοι τους. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Δεν είναι σωστό να κουνάμε το δάχτυλο στον Αντετοκούνμπο, τον Νίκολα ή τον Ντόντσιτς και να λέμε ότι οι εθνικές τους δεν έφεραν αποτέλεσμα. Το τουρνουά ήταν δυνατό, πολλές ομάδες πάλεψαν μέχρι τέλους και το χρυσό μετάλλιο το πήρε η ομάδα που έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ. Οι εθνικές δεν απέτυχαν λόγω του Νίκολα, του Γιάννη και του Λούκα»

Σχετικές ειδήσεις