ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Χαμός για τη φάση της χρονιάς - Επίσημη διαμαρτυρία των Μάβερικς για τους διαιτητές (video)

NBA: Χαμός για τη φάση της χρονιάς - Επίσημη διαμαρτυρία των Μάβερικς για τους διαιτητές (video)
Print Screen - Video

Η πιο περίεργη φάση στο φετινό NBA έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς οι Ντάλας Μάβερικς διαμαρτύρονται πως οι διαιτητές χάρισαν δύο κρίσιμους πόντους στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (125-127 τελικό σκορ). 

Αρχικά, όλοι νόμιζαν πως πρόκειται για μια τεράστια γκάφα των Ντάλας Μάβερικς, οι οποίοι λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου φάνηκε να αμύνονται στη λάθος πλευρά του παρκέ και δέχθηκαν ένα από τα πιο εύκολα καλάθια στην ιστορία του NBA.

Το παρακάτω βίντεο έγινε viral μέσα σε λίγη ώρα, με τον Ντόντσιτς και την παρέα του να βρίσκονται στο επίκεντρο με σωρεία ειρωνικών αναρτήσεων στα social media.

Ωστόσο, η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι διαφορετική, όπως καταγγέλλουν οι Μάβερικς, οι οποίοι προχώρησαν και σε επίσημη διαμαρτυρία για τους διαιτητές της αναμέτρησης, η οποία κρίθηκε στο καλάθι (127-125) υπέρ των Ουόριορς.

Το παιχνίδι βρισκόταν στην 3η περίοδο, όταν οι Μάβερικς κάλεσαν τάιμ-άουτ, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Οι διαιτητές όμως άλλαξαν την απόφασή τους και - σύμφωνα με τους Τεξανούς - δεν ενημέρωσαν το Ντάλας.

Το αποτέλεσμα ήταν πως αφού ξεκίνησε ξανά το παιχνίδι, οι παίκτες των Μαβς ήταν στην επίθεση. Οι διαιτητές όμως είχαν δώσει ήδη την μπάλα στους Ουόριορς στην άλλη πλευρά του παρκέ, με τον Κεβόν Λούνεϊ να δέχεται την ασίστ του Τζόρνταν Πουλ και να σκοράρει με κάρφωμα, στην πιο περίεργη φάση της σεζόν.

Μάλιστα, δημοσιεύματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναφέρουν πως δεν αποκλείεται οι Μάβερικς να ζητήσουν μέχρι και την επανάληψη του αγώνα του NBA, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει από δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί...

Σχετικές ειδήσεις