ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μονόπλευρο ενδιαφέρον, γόητρο στα ύψη - Η ώρα και το κανάλι

Euroleague, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μονόπλευρο ενδιαφέρον, γόητρο στα ύψη - Η ώρα και το κανάλι

Το ντέρμπι της Euroleague στο ΣΕΦ βρίσκει τον Ολυμπιακό να θέλει πάση θυσία το ματς για την πρωτιά, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός των προβλημάτων πιέζεται απ’ το σερί του αιωνίου που πρέπει να «σπάσει».

Αγώνας για το Super Cup, δύο αναμετρήσεις για την Α1, μία για την Euroleague, μία για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Είμαστε στα 5 ματς κι ακόμη δεν βρισκόμαστε καλά-καλά στα μισά του δρόμου.

Τα ντέρμπι αιωνίων στο μπάσκετ έχουν πολλά σίριαλ ακόμη. Το προσεχές απέχει μερικές ώρες. Στις 21:30 είναι προγραμματισμένο το τζάμπολ για την 32η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Στο ΣΕΦ οι αιώνιοι θα κοντραριστούν ακόμη μια φορά. Σε μια εποχή που βρίσκει τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί σε επίπεδο νικών. Ενώ στην προκειμένη περίπτωση, οι Πειραιώτες είναι αυτοί που έχουν και το τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που εδώ και καιρό παίζει για το γόητρό του στη διοργάνωση.

Οι «μονομάχοι» σε ένα γεμάτο ΣΕΦ, θα… διασταυρώσουν τα ξίφη τους με διαφορετικά κίνητρα. Οι γηπεδούχοι κυνηγούν την πρωτιά στη Euroleague και το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι κλειδί. Ακολούθως έχουν τον Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας και ολοκληρώνουν την κανονική διάρκεια της διοργάνωσης με αγώνα κόντρα στην Μπασκόνια στο Φάληρο. «Στραβοπάτημά» τους περιπλέκει αρκετά την κατάσταση, ενώ με νίκη έχουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο Παναθηναϊκός σε μια σεζόν αντιστρόφως ανάλογη των θέλω του, έχει κίνητρο το γόητρό του. Πληγωμένο αρκετά απ’ το σερί 12-0 που διατηρεί ο αιώνιος αντίπαλος. Ο στόχος των «πράσινων» είναι να βάλουν… φρένο σε αυτή την αρνητική παρουσία των ντέρμπι, αρχίζοντας μια νέα εποχή στις αναμετρήσεις αυτές. Άλλωστε το πιθανότερο είναι οι δύο ομάδες να συναντηθούν εκ νέου στους τελικούς του πρωταθλήματος. Μια τόνωση αυτοπεποίθησης θα ήταν το ιδανικό για τους «πράσινους».

Αγωνιστικά προβλήματα για ακόμη μια φορά βρίσκουν αρκετά ταλαιπωρημένο τον Παναθηναϊκό. O Χρήστος Σερέλης δε θα έχει τον Ματέους Πονίτκα ούτε σε αυτό το ματς, ενώ εκτός μένουν και οι Νέιτ Ουόλτερς-Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Αντίθετα διαθέσιμος είναι ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Αναφορικά με τον Ολυμπιακό, ο Μουσταφά Φαλ είναι κανονικά στη διάθεση του Μπαρτζώκα, ενώ σήμερα αναμένεται να επιστρέψει από τις ΗΠΑ ο Αϊζέια Κάνααν. Ο Αμερικανός γκαρντ που ταξίδεψε για τη γέννηση του παιδιού του, χωρίς προπόνηση και με υπερατλαντικό ταξίδι, θα είναι θαύμα αν χρησιμοποιηθεί.

Μπελόσεβιτς, Πέρεζ και Ντιφαλά, οι τρεις διαιτητές που ορίστηκαν απ’ την Euroleague. Η ανακοίνωσή τους καθυστέρησε σημαντικά και προξένησε εντύπωση, όμως οι πάντες περιμένουν απ’ αυτούς να μην τους θυμάται κανείς μετά το ντέρμπι. Ειδικά με τα δεδομένα που υπάρχουν και το μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον στο ματς.

Ο Ολυμπιακός των 22 νικών και της θέλησης για κορυφή, φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό που έχει το 50% των επικρατήσεων του αντιπάλου του (11). Στα χαρτιά φαίνεται πως το φαβορί είναι ξεκάθαρο. Στην πράξη αυτό αλλάζει πολλές φορές όταν μιλάμε για ντέρμπι αιωνίων. Ο ένας για την πρωτιά, ο άλλος για την αυτοπεποίθηση και το τέλος του αρνητικού σερί.

Κι ο καλύτερος της βραδιάς ας νικήσει.

Τζάμπολ στις 21:30 και τηλεοπτική μετάδοση απ’ το Novasports Prime.