ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορείς να λες ότι δεν είναι αποτυχία» - Το σχόλιο του Σακίλ Ο’ Νιλ

Γιαννης Αντετοκούνμπο Giannis Antetokounmpo
AP Photo/Jeffrey Phelps

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αρκετοί ήταν οι άνθρωποι του αθλητισμού που αποθέωσαν τον «Greek Freak» για τις πρόσφατες δηλώσεις του, ωστόσο ο Σακίλ Ο’ Νιλ είχε διαφορετική άποψη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε ξεσπάσει, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν θεωρεί αποτυχία τον πρόωρο αποκλεισμό των Μπακς.

«Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά. Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο «Greek Freak».

Οι Μιλγουόκι Μπακς, μάλιστα, έφτιαξαν ένα video με τα λόγια ανθρώπων του αθλητισμού, οι οποίοι σχολίαζαν τα λεγόμενα του ηγέτη της ομάδας. Τσαρλς Μπάρκλει, Κάρλο Ανσελότι, Στιβ Κερ, Μαξ Αλέγκρι, Λιούις Χάμιλτον, ακόμα κι οΣακίλ Ο' Νιλ «φιλοξενείται» σε αυτό. Ο «Σακ», βέβαια, σε δηλώσεις του εξέφρασε διαφορετική άποψη, όσον αφορά στα λεγόμενα του Γιάννη Αντετοκούνμπο περί αποτυχίας - επιτυχίας.

«Όταν θεωρείσαι ο καλύτερος, όλοι περιμένουν να κερδίσεις. Αν όχι, τότε είναι αποτυχία. Δεν είναι κακό. Δεν είμαι αποτυχημένος σαν παίκτης, αλλά απογοήτευσα την πόλη, την ομάδα, απέτυχα να ολοκληρώσω ένα επίτευγμα. Τέλος. Κέρδισαν το πρωτάθλημα πριν δυο χρόνια και όλοι ξέρουμε ότι όταν κερδίζεις, τι περιμένουν μετά από εσένα; Να κερδίσεις ξανά. Έχασαν στον δεύτερο γύρο, εντάξει, επέστρεψαν για εκδίκηση. Είσαι το νούμερο ένα στη κανονική διάρκεια. Και μετά χάνεις από τους όγδοους. Δεν γίνεται να χάνεις από τον όγδοο και να λες ότι δεν είναι αποτυχία. Είναι αποτυχία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι οι κορυφαίοι έχουν αποτύχει. Πρέπει να το αποδεχθείς αυτό στον κόσμο του αθλητισμού», σχολίασε ο Σακίλ Ο' Νιλ.

Σχετικές ειδήσεις