ΜΠΑΣΚΕΤ

Μουντομπάσκετ, Ελλάδα: Επιστρέφει Αθήνα ο Μήτογλου - «Στεναχωρήθηκα για την ομάδα»

Μουντομπάσκετ, Ελλάδα: Επιστρέφει Αθήνα ο Μήτογλου - «Στεναχωρήθηκα για την ομάδα»
Eurokinissi

Μουντομπάσκετ: Στην Αθήνα θα επιστρέψει άμεσα ο Ντίνος Μήτογλου, προκειμένου να εξεταστεί από το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού.

Ο Έλληνας διεθνής είναι ο μεγάλος άτυχος για την εθνική ομάδα, καθώς διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί κάταγμα στην πρώτη φάλαγγα του μικρού δακτύλου του αριστερού του χεριού, με αποτέλεσμα να χάνει το Μουντομπάσκετ της Ασίας.

Μάλιστα, ο παίκτης του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει την Κυριακή (27/08) στην Αθήνα, ούτως ώστε να εξεταστεί από το ιατρικό τιμ των «πράσινων» και να διαπιστωθεί ακριβώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και το διάστημα που θα μείνει εκτός προπονήσεων.

Πάντως, ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε για την απουσία του και εξέφρασε τη λύπη του που δεν θα ενισχύσει την Εθνική Ελλάδας. «Είμαι πολύ στεναχωρημένος, όλοι ξέρουν την αγάπη μου για την Εθνική ομάδα, ιδίως όταν αυτό γίνεται δυο μέρες. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Ότι συνέβη έγινε δυο μέρες πριν όταν μετά από μια δυνατή πασά, δεν θυμάμαι ποιος την έκανε, η μπάλα βρήκε στο μικρό δάκτυλο του αριστερού χεριού, πόνεσα λίγο εκείνη στην στιγμή αρχικά δεν κατάλαβα ότι είναι τόσο σοβαρό. Έκανα ακτινογραφία και αυτή έδειξε το κάταγμα. Με πονούσε πιο πολύ μετά το τέλος της προπόνησης, όμως προπονήθηκα και χθες το απόγευμα, είχα δηλαδή την δυνατότητα να το δοκιμάσω, ο πόνος όμως υπήρχε», ανέφερε αρχικά.

Και κατέληξε: «Προφανώς μίλησα με την ομάδα και τον γιατρό του Παναθηναϊκού, έπρεπε να την ενημερώσω και τελικά πήραμε την απόφαση να μην συμμετάσχω. Φυσικά δεν ήθελα κάτι τέτοιο να γίνει και δεν περνάει από το χέρι μου. Η υγεία ενός αθλητή είναι το νούμερο ένα πράγμα. Για την υγεία ενός παίκτη πρέπει να αποφασίσουν οι γιατροί όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έγινε δυο μέρες πριν την έναρξη. Πιο πολύ στεναχωρήθηκα για την ομάδα και τον προπονητή. Ο καθένας με το τρόπο του θα με αντικαταστήσει και θα δώσουν το 110% από τον πρώτο αγώνα».

Από την πλευρά του, ο Ζακ Μελάγιες, γιατρός της Εθνικής Ελλάδας, σχολίασε: «Σε μια ανύποπτη φάση στην προπόνηση πριν δύο μέρες χτύπησε στο χέρι του και πόνεσε. Ζορίστηκε λίγο, έβγαλε την προπόνηση, δεν είχε ιδιαίτερο πόνο, του έγινε περίδεση και ολοκλήρωσε την προπόνηση. Με ενδελεχή έλεγχο και όλες τις εξετάσεις που κάναμε δεν είχε ιδιαίτερο πόνο. Συναποφασίσαμε να κάνουμε έναν απεικονιστικό έλεγχο, κάναμε ακτινογραφίες και μαγνητική και διαπιστώθηκε ένα μικρό κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού. Παρά τα αποτελέσματα, στην κλινική εξέταση ο παίκτης δεν πονούσε ιδιαίτερα και έκανε όλες τις ασκήσεις κανονικά. Με τους φυσιοθεραπευτές αποφασίσαμε να του κάνουμε μια επίδεση ακινητοποίησης, όπως ενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις. Του εξήγησα το ρίσκο που μπορεί να πάρει για να παίξει εφόσον δεν πονάει, το σκέφτηκε και αποφάσισε ότι καλό θα ήταν να μην εκθέσει τον εαυτό του σε αυτό το ρίσκο και κάνει κάποια υποτροπή».

Σχετικές ειδήσεις