Η βαθμολογία στην Euroleague μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί της Αναντολού Εφές (photos)

Newsbomb

Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στην Euroleague
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

Euroleague: Δείτε πως διαμορφώνεται η βαθμολογία μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί της Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέτυχε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο με το τελικό 88-75 ανέβηκε στο 9-12 στη φετινή Euroleague και πλέον έχει διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για να περάσει στα play off της διοργάνωσης. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού μετά από τρεις σερί ήττες μακριά από το ΟΑΚΑ, με την έδρα των «πράσινων» να αποτελεί και πάλι εφαλτήριο για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τη μαγική εμφάνιση του Νικ Καλάθη.

Δείτε τη βαθμολογία της Euroleague πατώντας εδώ

Έτσι υπέταξε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την Αναντολού Εφές

Ένα πραγματικό ντέρμπι έγινε στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Αναντολού Εφές. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έδωσαν τεράστια μάχη για να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη που θα τους κρατούσε ζωντανούς στη διεκδίκηση μιας θέσης στα play off της Euroleague. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες κατάφερε κατά διαστήματα να παίξει τρομερό μπάσκετ. Το γεμάτο ΟΑΚΑ βοήθησε έτσι ώστε γρήγορα να πάρει και καλή ψυχολογία η ομάδα με τον Παναθηναϊκό να καθοδηγείται από έναν μυθικό Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε τα πάντα πάνω στο παρκέ για την ομάδα του, σκόραρε, πάσαρε, έπαιζε άμυνα και παράλληλα άντεχε στο ανελέητο… ξύλο που έπεφτε από τα γκαρντ της Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου 24-16. Οι Τούρκοι ήταν αναμενόμενο πως θα αντιδράσουν, φτάνοντας στο ημίχρονο να είναι μόλις πέντε πόντους πίσω (42-37).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πάτησε… γκάζι και με ένα επί μέρους 15-1 άφησε πίσω του την Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Αταμάν, ωστόσο, πάλεψε για να επιστρέψει στο ματς, κάτι που κατάφερε με την ανοχή των τριών διαιτητών, κάτι που ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία). Ότι και να έκαναν, όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν σε τρομερή βραδιά με τον Νικ Καλάθη να είναι πραγματικός… στρατηγός πάνω στο παρκέ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έκανε πράγματα και… θαύματα, κάνοντας double double με 20 πόντους και 13 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη, τόσο γιατί κατάφερε να νικήσει την εξαιρετική τη φετινή σεζόν Αναντολού Εφές αλλά γιατί κατάφερε να «νικήσει» και τις απουσίες που είχε και τα προβλήματα. Οι «πράσινοι» έκαναν τρομερή δουλειά στην άμυνα, «κατεβάζοντας» τους Τούρκους δέκα πόντους μακριά από τον μέσο όρο τους στη φετινή Ευρωλίγκα. Έτσι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ με 88-75 απέναντι στην Αναντολού Εφές και ετοιμάζεται τώρα για την επόμενη εκτός έδρας, πολύ δύσκολη, αποστολή του που είναι αυτή απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved