Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Πρώτη «γεύση» από Γιάννη Αντετοκούνμπο – Ενσωματώθηκαν Θανάσης, Ντόρσεϊ

Βαγγέλης Πάτας Βαγγέλης Πάτας

Εθνική ομάδα: Την πρώτη του προπόνηση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – Στην προετοιμασία για Eurobasket 2022 ενσωματώθηκαν κι οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Οι τρεις NBAers, όπως αναμενόταν, τέθηκαν στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Να θυμίσουμε ότι οι Θανάσης και Γιάννης Αντετοκούνμπο κι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχαν δώσει το «παρών» στο ΟΑΚΑ τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν μπορούσαν να ενσωματωθούν λόγω της συμφωνίας της FIBA με το NBA.

Από σήμερα, όμως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει όλους τους παίκτες του, ενόψει και του πρώτου φιλικού με την Ισπανία στις 9 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ. Εκείνη την ημέρα αναμένεται να γίνουν και τα πρώτα «κοψίματα».

Οι ώρες και το κανάλι με Σερβία και Βέλγιο

Πριν ταξιδέψει στο Μιλάνο για τη φάση των ομίλων του Eurobasket 2022, η Εθνική θα παίξει με τη Σερβία στη Stark Arena και με το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Το ματς στο Βελιγράδι θα διεξαχθεί την 25η Αυγούστου και θα ξεκινήσει στις 21:00, ενώ εκείνο στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθεί στις 28/8 και το τζάμπολ θα γίνει στις 20:00. Αμφότερα τα ματς θα μεταδοθούν από τα κανάλια Novasports, τα οποία έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα φτάσει στις 31 Αυγούστου στην Ιταλία, όπου θα κάνει πρεμιέρα κόντρα στην Κροατία στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα της Εθνικής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

9 Αυγούστου

Ελλάδα – Ισπανία

Φιλικό

11 Αυγούστου

Ισπανία – Ελλάδα

Φιλικό

17-19 Αυγούστου

Ελλάδα, Γεωργία, Πολωνία, Τουρκία

Τουρνουά Ακρόπολις

25 Αυγούστου

Σερβία – Ελλάδα

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

28 Αυγούστου

Ελλάδα – Βέλγιο

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

*Τα φιλικά με την Ισπανία, όπως και το τουρνουά Ακρόπολις θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ