ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ήξερες ότι η Άρσεναλ δεν χάνει ποτέ από την Λέστερ όταν την υποδέχεται με κόσμο;

Άρσεναλ - Λέστερ
Άρσεναλ - Λέστερ στο Πάμε Στοίχημα
AP Photo/Matt Dunham

Ο αγώνας προσφέρεται με 0% γκανιότα στο Pamestoixima.gr στην αγορά «Τελικό Αποτέλεσμα» έως την έναρξή του

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η δουλειά του Μικέλ Αρτέτα στην Άρσεναλ έχει αρχίσει να αποδίδει. Το μαρτυρούν τα αποτελέσματα, η συνέπεια στο σκοράρισμα, το μεγάλο σερί και το γεγονός ότι οι «κανονιέρηδες» είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος αυτήν τη στιγμή. Στις τελευταίες 10 αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, καμία ομάδα δεν έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από την Άρσεναλ (25), ενώ σε αυτό το εύρος αγώνων, μόνον η Μάντσεστερ Σίτι έχει σκοράρει περισσότερα γκολ από τους Λονδρέζους (24 έναντι 23), με την Άρσεναλ να έχει, ταυτοχρόνως, την καλύτερη άμυνα με 7 γκολ παθητικό (όσα και η Λίβερπουλ).

Τα δύσκολα του «Έμιρεϊτς», το απροσπέλαστο Χάιμπουρι

Ήταν 25 Οκτωβρίου του 2020, όταν η Λέστερ δραπέτευε με διπλό από την έδρα της Άρσεναλ με 1-0 (Βάρντι, 80΄) και οι «αλεπούδες» έσβηναν ένα ασύλληπτο σερί ετών που έφευγαν χωρίς τους 3 πόντους από την έδρα των «κανονιέρηδων». Η προηγούμενη νίκη για την Λέστερ εκτός έδρας είχε έρθει τον Σεπτέμβριο του 1973(!) με ένα 2-0, 4 χρόνια πριν γεννηθεί ο Τιερί Ανρί και σχεδόν 20 πριν τη δημιουργία της Πρέμιερ Λιγκ. Ακόμα και στην χρονιά της μεγαλύτερης έκπληξης των τελευταίων 25 ετών, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Λέστερ, το «Έμιρεϊτς» παρέμενε απροσπέραστο εμπόδιο για τη Λέστερ.

Ο 21οςαιώνας και οι αγώνες της εποχής του κορωνοϊού

Στον 21ο αιώνα, η Άρσεναλ έχει να επιδείξει ευρείες νίκες επί της Λέστερ όπως το 6-1 του 2000 και το 4-0 του 2001 αλλά και αγχωτικές όπως το 4-3 του 2017 και το 2-1 του 2016. Τα τελευταία 2 μεταξύ τους παιχνίδια, όμως δεν έφεραν νικητές τους «gunners». 0-1 πέρσι και 1-1 πρόπερσι με κοινό παρονομαστή το γεγονός ότι οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω του κορωνοϊού, ενώ 3 από τα 4 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ήταν στο Goal/Goal. Το Pamestoxima.gr προσφέρει 50 αγορές στο Over/Under και 58 αγορές στα Goal για τον μεγάλο σημερινό αγώνα.

Η φετινή τους σύγκριση

Αν και η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη βαθμολογικά (Άρσεναλ 4η- 48, Λέστερ 12η -33) η στατιστική απεικόνιση των όσων παρουσιάζουν φέτος στο πρωτάθλημα δεν διαφέρει και τόσο πολύ. Η Άρσεναλ σκοράρει 1,64 γκολ ανά αγώνα και η Λέστερ 1,6. Οι «αλεπούδες» δέχονται 1.72 γκολ ανά αγώνα κόντρα σε 1.16 των σημερινών αντιπάλων τους, όμως η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Ράμσντειλ έχει κρατήσει το μηδέν σε 11 παιχνίδια φέτος έναντι μόλις 5 του Σμάιχελ. Σέντρα στο Έμιρεϊτς στις 18:30 με τον αγώνα να προσφέρεται με 0% Γκανιότα στην αγορά τελικό αποτέλεσμα έως την έναρξη του.