ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020 - LIVE BLOG: «Έσπασαν καρδιές» και προκρίθηκε η Ιταλία - Άνετα στους «8» οι Δανοί

Euro 2020
InTime

Euro 2020: Η Δανία επικράτησε με το ευρύ 4-0 της Ουαλίας, ενώ η Ιταλία χρειάστηκε την παράταση για να «λυγίσει» 2-1 την Αυστρία και να προκριθεί στους «8» του τουρνουά.

Η Δανία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Euro 2020.

Οι παίκτες του Κάσπερ Χιούλμαντ, ανήμερα της συμπλήρωσης 29 ετών από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επικράτησαν 4-0 της Ουαλίας. Η Δανία ήταν ανώτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που αποτυπώνεται και στο τελικό σκορ, ωστόσο έχασε με τραυματισμό τους Ντιλέινι και Κιάερ. Οι Ουαλοί από την άλλη δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους, ενώ πλήρωσαν και την... αφέλεια τους στην άμυνα.

Η Δανία στα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολλανδία - Τσεχία, σε αναμέτρηση που θα γίνει στις 3 Ιουλίου στο Μπακού.

«Έσπασαν καρδιές» για την πρόκριση της Ιταλίας

Η Ιταλία ήταν η ομάδα που εντυπωσίασε όσο καμία άλλη στη φάση των ομίλων, όπου έκανε το απόλυτο χωρίς να δεχθεί γκολ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι προερχόταν από 11 διαδοχικές επιτυχίες, στις οποίες μάλιστα κράτησε απαραβίαστη την εστία της.

Πηγαίνοντας στο Λονδίνο, οι «Ατζούρι» θέλησαν να διευρύνουν τα σερί τους, όμως η Αυστρία είχε σίγουρα διαφορετική άποψη. Οι παίκτες του Φράνκο Φόντα πήραν τον τελικό με την Ουκρανία και προκρίθηκαν ως δεύτεροι στον Γ' όμιλο, και έδειξαν τα... δόντια τους στους Ιταλούς.

Μετά από μια μεγάλη μάχη στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας, που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα (0-0), στην παράταση η ποιότητα και η εμπειρία της Ιταλίας έκαναν τη διαφορά. Με γκολ του Φεντερίκο Κιέζα στο 95' και του Ματέο Πεσίνα στο 105' προηγήθηκε 2-0 κι έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση. Η μείωση του σκορ από τον Σάσα Κάλαϊτζιτς στο 114' άγχωσε την ομάδα του Μαντσίνι, χάλασε το σερί της απαραβίαστης εστίας αλλά δεν ήταν ικανή να στερήσει την πρόκριση.

Η Ιταλία, μετά το 2-1 επί των Αυστριακών, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Βέλγιο – Πορτογαλία, στο Μόναχο στις 2 Ιουλίου.

Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων του Σαββάτου (26/6)