ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE, Μουντιάλ 2022: Η τελετή έναρξης κι η πρεμιέρα, Κατάρ - Ισημερινός

Μουντιάλ 2022
AP Photo/Alessandra Tarantino

Μουντιάλ 2022: Δείτε LIVE την τελετή έναρξης και το εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Κατάρ – Ισημερινός.

Το Μουντιάλ 2022 έχει ανοίξει μια τεράστια κουβέντα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπάτησή τους στο Κατάρ, το οποίο, έτσι κι αλλιώς, δεν φημίζεται για τις «ελευθερίες» του.

Είναι για πολλούς λόγους ιστορικό, αλλά δυστυχώς είναι κι αυτό που πολλοί φίλαθλοι θα μποϊκοτάρουν. Όπως και να έχει την Κυριακή (20/11) η δράση ξεκινάει, με το Κατάρ να αντιμετωπίζει τον Ισημερινό.

Το Κατάρ κέρδισε, ως οικοδέσποινα χώρα, την παρθενική συμμετοχή του σε τελική φάση Μουντιάλ. Οι διοργανωτές συμμετείχαν κανονικά και στα προκριματικά της Ασίας, όπου κατέλαβαν την πρώτη θέση του 5ου ομίλου. Στο ρόστερ τους συμπεριλήφθηκαν ποδοσφαιριστές αποκλειστικά από το εγχώριο πρωτάθλημα. Αρχηγός και «αστέρι» είναι ο Ελ Χαϊντός, ο οποίος μετράει 36 γκολ σε 169 συμμετοχές.

Όσον αφορά στον Ισημερινό, επιστρέφει σε τελική φάση, μετά την απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Υπήρξε, πάντως, κίνδυνος αποκλεισμού από το Μουντιάλ 2022, μετά την ένσταση της Χιλής για αντικανονική συμμετοχή στα προκριματικά της Λατινικής Αμερικής, του Μπράιρον Καστίγιο.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσεις στις 18:00, ενώ μια ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της διοργάνωσης.

Δείτε LIVE την τελετή έναρξης και τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ 2022, Κατάρ - Ισημερινός

Σχετικές ειδήσεις