ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0: Δεν ε-Χασάν την ευκαιρία οι «ερυθρόλευκοι» (vid+pics)

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0: Δεν ε-Χασάν την ευκαιρία οι «ερυθρόλευκοι» (vid+pics)

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ: Οι νταμπλούχοι Ελλάδας με γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 90’+1’ επικράτησαν 1-0 των Γάλλων και μπήκαν με το δεξί στους ομίλους του Champions League.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό Champions League με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απέναντι στη Μαρσέιγ η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε το γνώριμο ευρωπαϊκό της πρόσωπο, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και «πήγε» τον αγώνα εκεί που τον ήθελε, για να «χτυπήσει» την κατάλληλη στιγμή και να πάρει σπουδαία νίκη που του δίνει ελπίδες για μεγάλα πράγματα στον όμιλο.

Το 1-0 του Ολυμπιακού με το γκολ του Χασάν φέρνει τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ Πόρτο και Μαρσέιγ δεν έχουν βαθμό κι αυτό είναι το πλέον σημαντικό για την ευρωπαϊκή συνέχεια των Πειραιωτών. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η νίκη του Ολυμπιακού ήταν η πρώτη του σε πρεμιέρα ομίλων του Champions League, μετά από αυτή κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης το 2014.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της ομάδας της Μασσαλίας, ο Ολυμπιακός θα πάει την επόμενη εβδομάδα στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την Πόρτο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τους «δράκους» την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 22:00, σε μια αναμέτρηση – κλειδί. Εκεί, αν η ομάδα του Μαρτίνς δεν ηττηθεί, θα έχει τεράστιες ελπίδες ακόμα και για να συνεχίσει στο Champions League κι όχι μόνο για την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Σα, Σεμέδο, Ραφίνια, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μασούρας (84' Χασάν), Βαλμπουενά (92' Βινάγκρε), Ραντζέλοβιτς (77' Φορτούνης), Ελ Αραμπί (92' Σισέ)

Μαρσέιγ (Αντρές Βίλας Μπόας): Μανταντά, Αμαβί, Τσαλέτα-Τσαρ, Άλβαρο, Σακάι, Γκέιγ (85' Στρούτμαν), Σανσόν (76' Λουίς Ενρίκε), Παγέτ (76' Κουισάνς), Μπενεντέτο (76' Ράντονιτς), Τοβέν (82' Ζερμέν)

Τα highlights από το Ολυμπιακός-Μαρσέιγ

Το φωτορεπορτάζ του Ολυμπιακός-Μαρσέιγ

Χωρίς γκολ το πρώτο ημίχρονο

Οι Πειραιώτες πήγαν με τη «δοκιμασμένη» συνταγή των ευρωπαϊκών αγώνων επί των ημερών του Πέδρο Μαρτίνς και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» την ομάδα της Μασσαλίας με τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί να είναι οι αιχμές του δόρατος.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Αντρές Βίλας Μπόας έπαιξε αρκετά συντηρητικά και είχε μόνο μια καλή στιγμή σε όλο το πρώτο μέρος.

Την πρώτη απειλή προς την αντίπαλη εστία, πάντως, την είχε ο Ολυμπιακός στο 10’ του αγώνα με τον Εμβιλά να μην βρίσκει στόχο μετά τη σέντρα του Μασούρα.

Η απάντηση της Μαρσέιγ ήρθε από την προσπάθεια του Τοβέν, που έχασε και τη σπουδαιότερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο…

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την ευκαιρία να απειλήσει τη Μαρσέιγ. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, όμως, δεν πλάσαρε σωστά και έτσι το 0-0 παρέμεινε μετά τα πρώτα 45’ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Όχι» από VAR στον Μασούρα, «ναι» στη νίκη ο Χασάν

Μετά το «λευκό» πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός και η Μαρσέιγ βγήκαν με περισσότερη όρεξη στο χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το δεύτερο μισό του αγώνα της πρεμιέρας του Champions League.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός στο 46' όταν ο Σα από λάθος της άμυνας έσωσε την κατάσταση στο τετ α τετ με τον Μπενεντέντο.

Έξι λεπτά αργότερα έβγαλε αντεπίθεση με τον Ραντζέλοβιτς. Η μπάλα κατέληξε στον Βαλμπουενά που δεν νίκησε τον Μανταντά. Στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Μασούρας που σκόραρε, όμως, το VAR έλεγξε τη φάση και δόθηκε οφσάιντ.

Με τη Μαρσέιγ να μην απειλεί, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει διόδους προς την αντίπαλη εστία έτσι ώστε να πετύχει το γκολ που θα έκανε τη διαφορά. Στο 63’ της αναμέτρησης υπήρξε μια καλή στιγμή, όμως, ο Ραφίνια δίστασε να τελειώσει τη φάση και η ευκαιρία χάθηκε.

Κινητήριος μοχλός ήταν για ακόμα μια φορά ο Ματιέ Βαλμπουενά, που απελευθερώθηκε περισσότερο και με την είσοδο του Φορτούνη στο ματς, με τον Γάλλο να έχει σπουδαία ευκαιρία στο 71’ όπου τον νίκησε ο Μανταντά.

Η Μαρσέιγ στο φινάλε πήγε να γίνει απειλητική, αλλά δυο φορές ο Μπα σταμάτησε τους παίκτες του Αντρές Βίλας Μπόας και κράτησε το «μηδέν» για τον Ολυμπιακό.

Με την είσοδο του Χασάν ο Μαρτίνς ρίσκαρε για να βρει το γκολ της νίκης και δικαιώθηκε. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βαλμπουενά έκανε τρομερή σέντρα και ο Αιγύπτιος φορ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να χαρίσει μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις: Πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών το 2021