ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Έχουν σιγήσει οι φορ του

Άρης: Έχουν σιγήσει οι φορ του

Άρης: Οι Θεσσαλονικείς είναι πρώτοι, αλλά οφείλουν να πάρουν γκολ από πιο πολλούς παίκτες. Ένα μόνο γκολ μετρούν οι επιθετικοί του.

Ο Άρης έχει σημειώσει δέκα γκολ, έχει δεχθεί μόλις τρία και η άμυνα του, ουσιαστικά τον έχει κρατήσει στην κορυφή, αφού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχει καταφέρει να σημειώνει στα παιχνίδια του έστω κι ένα γκολ.

Για την ακρίβεια, στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει μετράει πέντε νίκες με 1-0, μία με 3-1 και μία ισοπαλία 2-2. Ο Μπρούνο Γκάμα οδηγεί τον Άρη με τέσσερα γκολ. Ένα ακόμα έχει ο Φετφατζίδης, ο οποίος έχει αποχωρήσει κι ένα αυτογκόλ σημειώθηκε στη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης από τον Πασαλίδη. Τα υπόλοιπα τέσσερα γκολ μοιράζονται οι Λόπεθ, Μαντσίνι, Ματίγια, Μπερτόλιο.

Σε κάθε περίπτωση, για να παραμείνουν ψηλά οι Θεσσαλονικείς πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν γκολ από τους φορ και τους υπόλοιπους, πλην Γκάμα, μεσοεπιθετικούς.

Ο Λόπεθ

Ο Κριστιάν Λόπεθ, που ήρθε ως βασικός φορ έχει μόνο ένα γκολ κι αυτό στην πρεμιέρα με τη Λαμία. Σε 408 λεπτά συμμετοχής, έχοντας αγωνιστεί και στα επτά παιχνίδια.
Ο Ισπανός (γεννημένος στο Έλτσε, το 1989) φορ, σε αρκετές σεζόν στην καριέρα του είχε διψήφιο αριθμό γκολ, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει σιγήσει. Το ρεκόρ του είναι 16 γκολ σε 30 ματς, στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με τη Λανς τη σεζόν 2016-17. Την περίοδο 2017-18 πάλι με τη Λανς σε 33 αγώνες είχε δέκα γκολ.

Την περίοδο 2015-16 με την Κλουζ στη Ρουμανία είχε 10 γκολ σε 24 ματς και 13 πέτυχε την σεζόν 2014-15 με την Μπούργος στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.
Σε μικρή ηλικία ο Λόπεθ έπαιξε στη δεύτερη και τρίτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Την σεζόν 2009-10 με τους μικρούς της Βασίλισσας είχε 10 γκολ σε 33 ματς και την περίοδο 2011-12, όπου μετακινήθηκε στη Βαλένθια είχε 11 γκολ σε 31 ματς πάλι με τις μικρότερες ομάδες των «νυχτερίδων».

Εδώ και 2,5 χρόνια, όμως, ψάχνεται. Την σεζόν 2018-19 είχε δύο γκολ στη Ligue 1 στη Γαλλία με την Ανζέ σε 19 συμμετοχές και πέρσι σκόραρε 5 με την Χάττα από τα ΗΑΕ σε 12 αγώνες, ενώ στο δεύτερο μισό με την Λας Πάλμας δεν μέτρησε γκολ σε 10 παιχνίδια.
Συνολικά, στη καριέρα του ο Λόπεθ έχει 109 γκολ σε 332 αγώνες. Ένα γκολ, δηλαδή ανά τρία ματς, αλλά προς το παρόν στην Ελλάδα έχει σιγήσει.

Ο Μάνος

Ο 26χρονος φορ Δημήτρης Μάνος δεν έχει γκολ σε επτά αγώνες και συνολικά 256 λεπτά. Ο Έλληνας επιθετικός από τη σεζόν 2018-19 σε 63 ματς με ΟΦΗ, Ολυμπιακό και Άρη έχει μόλις 8 γκολ σε 63 ματς.

Ήταν βαρύ πυροβολικό με τους Ηρακλειώτες, αλλά στη β’ κατηγορία. Σε δύο χρονιές στη Football League σε 53 αγώνες πέτυχε 37 γκολ! Σε άλλους έξι κυπέλλου δεν βρήκε δίχτυα.

Οι υπόλοιποι

Λίγα πράγματα στο σκοράρισμα, όμως, έχει πάρει ο Άρης κι από τους Μαντσίνι, Μπερτόλιο, Ματέο Γκαρσία. Οι δύο πρώτοι έχουν σημειώσει από ένα γκολ. Ο Μπερτόλιο έχει παίξει σε έξι ματς και συνολικά 363 λεπτά με ένα τέρμα. Ο Μαντσίνι έχει αγωνιστεί και στα επτά παιχνίδια και σε 298 λεπτά μετράει ένα γκολ, αυτό της νίκης εκτός έδρας επί του Παναθηναϊκού. Ο Ματέο Γκαρσία, για τον οποίο δαπανήθηκε πάνω από ένα εκατ. ευρώ, έχει παίξει σε τέσσερις αγώνες και 270 λεπτά κι ακόμα δεν έχει βρει δίχτυα.