ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιέγκο Μαραντόνα: «Προκαλεί» τη FIFA και μετά θάνατον – Το πρόστιμο στη Μπαρτσελόνα για τον Μέσι

Ντιέγκο Μαραντόνα: «Προκαλεί» τη FIFA και μετά θάνατον – Το πρόστιμο στη Μπαρτσελόνα για τον Μέσι
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο Λιονέλ Μέσι τον τίμησε με έναν ιδιαίτερο πανηγυρισμό, με τη FIFA να τιμωρεί τη Μπαρτσελόνα λόγω του πανηγυρισμού του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα συγκλόνισε όλο τον πλανήτη. Ο 60χρονος «Θεός» του ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή και σκόρπισε το πένθος σε όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Είτε είναι απλοί φίλαθλοι, είτε ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες.

Οι εκδηλώσεις που έγιναν για να τιμηθεί η μνήμη του ήταν απίστευτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ειδικότερα στην πατρίδα του την Αργεντινή αλλά και τη Νάπολη όπου λατρεύτηκε σαν «Μεσσίας», έγιναν πράγματα άνευ προηγουμένου.

Η Ισπανία δεν αποτέλεσε εξαίρεση, αφού ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε αγωνιστεί στη Μπαρτσελόνα, με την οποία γράφει ιστορία τα τελευταία 15 χρόνια ο Λιονέλ Μέσι. Ο σούπερ σταρ των «μπλαουγκράνα» είναι από τους ελάχιστους που έχει μπει στη συζήτηση για το αν είναι αυτός ο κορυφαίος ή ο Μαραντόνα, και δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει τον «Ντιεγκίτο» με τον οποίο είχε ξεχωριστή σχέση από όταν τον είχε προπονητή στην Εθνική Αργεντινής.

Ο ιδιαίτερος πανηγυρισμός του Λιονέλ ΜέσιAP Images

Στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Οσασούνα, ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, που θύμισε το μοναδικό που είχε καταφέρει να πετύχει ο Ντιέγκο Μαραντόνα με τη φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις. Την ομάδα από την οποία άρχισε η καριέρα του Μέσι πριν πάει στη «Μπάρτσα».

Μάλιστα ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα», μόλις έβαλε το γκολ και τον συνεχάρησαν οι συμπαίκτες του, έβγαλε τη φανέλα των Καταλανών κι από μέσα φορούσε μια της Νιούελς με τον αριθμό 10, όπως εκείνη που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Αυτή η κίνηση, όμως, θα κοστίσει στη Μπαρτσελόνα 3.000 ευρώ όπως έγινε γνωστό. Φαίνεται, λοιπόν, πως η κόντρα που είχε ο Ντιέγκο Μαραντόνα με τη FIFA… καλά κρατεί.

Η παγκόσμια ομοσπονδία φέρεται να ενημέρωσε τους «μπλαουγκράνα» για το πρόστιμο αφού ο πανηγυρισμός του Μέσι παραβίασε τους κανόνες που απαγορεύουν στους παίκτες να φορούν φανέλες άλλων ομάδων ή φανέλες με μηνύματα (πολιτικά ή μη) κάτω από την εμφάνιση της ομάδας τους και να τις αποκαλύπτουν σε διάρκεια αγώνα…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρομάζουν οι αριθμοί – Φόβοι για πιθανή υποτροπή