ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Κρίνονται προκρίσεις - Η ώρα και το κανάλι του Μαρσέιγ-Ολυμπιακός

Champions League: Κρίνονται προκρίσεις - Η ώρα και το κανάλι του Μαρσέιγ-Ολυμπιακός
InTime

Champions League: Μεγάλες μάχες στην 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στο Μαρσέιγ – Ολυμπιακός, αλλά κρίνονται τα «εισιτήρια» για τους «16» σε πολλές αναμετρήσεις.

Μια ακόμα εβδομάδα με δράση στο Champions League έχει ξεκινήσει και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο στους περισσότερους ομίλους. Στην προτελευταία αγωνιστική αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά αναφορικά με το ποιος θα συνεχίσει και ποιος όχι στη διοργάνωση.

Το ελληνικό ενδιαφέρον, βέβαια, στρέφεται στη Μασσαλία όπου θα διεξαχθεί το Μαρσέιγ – Ολυμπιακός. Στην αναμέτρηση του «Βελοντρόμ» οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν το πάνω χέρι τόσο για την παρουσία τους στην Ευρώπη και στη συνέχεια, μέσω της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa League όσο και για να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για να συνεχίσουν στο Champions League.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sport 2 HD. Ομοίως και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις θα μεταδοθούν από τα αθλητικά κανάλια της Cosmote.

Κρίνονται προκρίσεις

Μια αγωνιστική πριν από το τέλος της φάσης των ομίλων του Champions League και λίγες είναι οι ομάδες που ήδη έχουν περάσει στην επόμενη φάση. Πολλά θα κριθούν το βράδυ της Τρίτης (1.12) και στους αγώνες που θα διεξαχθούν. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα σενάρια, όπως και το τι χρειάζεται κάθε ομάδα στις αποψινές αναμετρήσεις.

Α’ όμιλος

Η Μπάγερν Μονάχου είναι αυτή που ήδη έχει περάσει στην επόμενη φάση του Champions League. Η Ατλέτικο Μαδρίτης θέλει νίκη απέναντι στους Βαυαρούς και παράλληλα να μην κερδίσει η Λοκομοτίβ τη Σάλτσμπουργκ. Οι Ρώσοι από την πλευρά τους αν ηττηθούν και δεν ηττηθεί η Ατλέτικο, θα είναι αποκλεισμένοι. Το ίδιο θα συμβεί αν αναδειχθούν ισόπαλοι με τους Αυστριακούς και η Ατλέτικο νικήσει. Η Σάλτσμπουργκ με ήττα θα είναι οριστικά τέταρτη. Με ισοπαλία θα θέλει να μην χάσει η Ατλέτικο στο παιχνίδι με τη Μπάγερν για να έχει ελπίδες.

Η βαθμολογία του ομίλου

Β’ όμιλος

Η Γκλάντμπαχ αν κερδίσει την Ίντερ θα είναι στην επόμενη φάση. Μπορεί να προκριθεί και με ισοπαλία, αν δεν κερδίσει η Σαχτάρ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν η Γκλάντμπαχ νικήσει και χάσει η Ρεάλ Μαδρίτης, οι Γερμανοί είναι πρώτοι από σήμερα. Η Ρεάλ Μαδρίτης με νίκη επί της Σαχτάρ στην Ουκρανία, θα είναι στην επόμενη φάση του Champions League. Η Σαχτάρ αν δεν πάρει βαθμό από το ματς με τη «Βασίλισσα» αποκλείεται από σήμερα. Η Ίντερ αν δεν κερδίσει στη Γερμανία, θα αποκλειστεί από τους «16». Μάλιστα θα μείνει και τέταρτη αν ηττηθεί και την ίδια ώρα νικήσει η Σαχτάρ τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Γ’ Όμιλος

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους «16» του Champions League. Αν δεν ηττηθεί από την Πόρτο, θα είναι και στην πρώτη θέση του ομίλου ό,τι και αν γίνει στην τελευταία αγωνιστική. Η Πόρτο αν δεν ηττηθεί από τη Σίτι θα είναι στην επόμενη φάση, ενώ με ήττα θα περάσει αν ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει στη Μασσαλία. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση ή ήττα της Πόρτο από τη Σίτι. Ο Ολυμπιακός θα «κλειδώσει» την 3η θέση αν κερδίσει τη Μαρσέιγ ή πάρει ισοπαλία και την ίδια στιγμή δεν χάσει η Πόρτο από τους Άγγλους. Η Μαρσέιγ δεν μπορεί να συνεχίσει στη διοργάνωση και αν δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό θα είναι οριστικά τέταρτη.

Δ’ Όμιλος

Η Λίβερπουλ αν δεν ηττηθεί από τον Άγιαξ θα είναι στην επόμενη φάση του Champions League. Αν οι «Reds» νικήσουν και η Αταλάντα δεν κερδίσει τη Μίντιλαντ, θα είναι και στην κορυφή του ομίλου. Οι Δανοί είναι καταδικασμένοι στην τέταρτη θέση ό,τι κι αν συμβεί, ενώ Άγιαξ και Αταλάντα είναι ισόβαθμοι στους επτά βαθμούς και θα δώσουν μάχη ως το τέλος για το εισιτήριο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα και τα highlights των αγώνων στον πρώτο γύρο

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 19:55

Λοκομοτίβ Μόσχας - Σάλτσμπουργκ

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 22:00

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου

Γκλάντμπαχ - Ίντερ

Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι

Αταλάντα - Μίντιλαντ

Λίβερπουλ - Άγιαξ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Κατερίνη: Νεκρός ο 47χρονος που είχε εξαφανιστεί