ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Διακοπή στον αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασάκσεχιρ για ρατσιστική συμπεριφορά

Champions League: Διακοπή στον αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασάκσεχιρ για ρατσιστική συμπεριφορά
AP Images

Champions League: Στον... αέρα τινάχτηκε ο αγώνας της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπασάκσεχιρ, μετά από καταγγελία μέλους της τουρκικής ομάδας για ρατσιστική επίθεση από τον τέταρτο διαιτητή!

Απίθανα πράγματα στο Παρίσι και το «Παρκ ντε Πρενς», σε αναμέτρηση για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Η τουρκική Μπασάκσεχιρ κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση σε μέλος του τεχνικού της επιτελείου από τον τέταρτο διαιτητή του αγώνα και μετά από έντονες διαμαρτυρίες αποχώρησε από το γήπεδο με τον αγώνα να διακόπτεται οριστικά.

Όλα ξεκίνησαν στο 17’ της αναμέτρησης, όταν από τον πάγκο της Μπασάκσεχιρ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για μια φάση που έγινε με τους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο τέταρτος διαιτητής, Σεμπάστιαν Κολτέσκου από τη Ρουμανία, γύρισε προς τον πάγκο των Τούρκων για να κάνει συστάσεις και μετά από αυτό ο Πιερ Γουεμπό, βοηθός προπονητή της Μπασάκσεχιρ βγήκε εκτός εαυτού!

Ο Γουεμπό, πασίγνωστος για την καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής και διεθνής με το Καμερούν, φώναζε σε έξαλλη κατάσταση «γιατί με είπες νέγρο», ενώ ο τέταρτος διαιτητής έσπευσε να του δείξει κόκκινη κάρτα και να τον αποβάλλει από τον πάγκο.

Οι άνθρωποι της Μπασάκσεχιρ, ωστόσο, ήταν άπαντες εκτός εαυτού και έκαναν καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά του Ρουμάνου διαιτητή. Ο προπονητής Οκάν Μπουρούκ φώναζε πως «δεν είπες καν «εσύ ο μάυρος», αλλά τον είπες «νέγρο», γιατί τον είπες νέγρο;» και η ένταση συνεχίστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα, οι άνθρωποι της Μπασάκσεχιρ αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με σύσσωμη την ομάδα με τον Μπουρούκ να φωνάζει «αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο».

Από τη στιγμή που η Μπασάκσεχιρ αποχώρησε από το γήπεδο, τον ίδιο δρόμο πήρε λίγη ώρα αργότερα και η Παρί Σεν Ζερμέν. Ο αγώνας σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UEFA αναβλήθηκε, ωστόσο για αρκετή ώρα άνθρωποι των γηπεδούχων παρέμεναν στον αγωνιστικό χώρο του «Παρκ Ντε Πρενς» όπου έγιναν διαβουλεύσεις για την τύχη της αναμέτρησης του Champions League. Με την εικόνα που μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, και με δεδομένη την ένταση στην πλευρά των Τούρκων, ήταν απίθανο να επιστρέψουν στο γήπεδο για να αγωνιστούν υπό τη συγκεκριμένη ομάδα διαιτητών.

Αν συνοπολόγιζε κανείς πως απέναντι στην Μπασάκσεχιρ ήταν και μια γαλλική ομάδα, με όλα όσα έχουν γίνει τελευταία ανάμεσα στις δυο χώρες σε πολιτικό επίπεδο, τότε εύκολα έφτανε στο συμπέρασμα πως θα δούμε αρκετά «επεισόδια» ακόμα. Πιθανότατα όχι πάνω στο χορτάρι, αλλά στα γραφεία της UEFA…

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τον κανονισμό, οι άνθρωποι της Παρί Σεν Ζερμέν περίμεναν για ώρα την επιστροφή της Μπασάκσεχιρ στο γήπεδο. Οι Τούρκοι ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να βγουν να παίξουν, ενώ την ίδια ώρα στα social media ανέβασαν μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Μετά από αυτό, έγινε σαφές πως αγώνας δεν πρόκειται να διεξαχθεί. Μένει να φανεί αν η Μπασάκσεχιρ θα θεωρηθεί υπαίτια της διακοπής, επειδή αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, κι αν θα κατακυρωθεί η αναμέτρηση στην Παρί Σεν Ζερμέν άνευ αγώνος. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δικαιωθεί για την καταγγελία της η τουρκική ομάδα, θα υπάρξουν σοβαρότατες κυρώσεις για τον Ρουμάνο ρέφερι και είναι άγνωστη η τύχη του αγώνα για την οποία θα αποφασίσει δεδομένα η UEFA...

Ο... λύκος Ερντογάν στην αναμπουμπούλα χαίρεται

Για το συμβάν στο Παρίσι, πήρε θέση και ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για ρατσισμό, τονίζοντας πως καταδικάζει απερίφραστα όσα έγιναν και πως περιμένει από την UEFA να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

«Καταδικάζουμε έντονα τις ρατσιστικές εκφράσεις που ακούστηκαν εναντίον του Πιέρ Γουεμπό, μέλος του τεχνικού επιτελείου της Μπασάκσεχιρ. Πιστεύουμε ότι η UEFA θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Είμαστε άνευ όρων κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στον αθλητισμό και σε όλους τους τομείς της ζωής», ήταν το μήνυμα του Ερντογάν στο Twitter.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Αυστηρά στα 500 κρούσματα η συζήτηση για άρση lockdown