ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

AEK: Επίσημα τέλος ο Καρέρα – Παίζει δυνατά ο Χιμένεθ

AEK: Επίσημα τέλος ο Καρέρα – Παίζει δυνατά ο Χιμένεθ

ΑΕΚ: Ο Μάσιμο Καρέρα αποτελεί επίσημα παρελθόν από την «Ένωση», η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Η αναμέτρηση με τον Βόλο ήταν η τελευταία του Μάσιμο Καρέρα στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, η οποία γνωστοποίησε το «διαζύγιο» με τον Ιταλό τεχνικό. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε στηρίξει τον Καρέρα μετά τον αποκλεισμό από το Europa League, ωστόσο η εικόνα της ομάδας δεν άλλαξε με αποκορύφωμα το 2-2 με την ομάδα της Θεσσαλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Μάσιμο Καρέρα.

Ο Ιταλός προπονητής συμπλήρωσε χθες 50 αγώνες στον πάγκο της ομάδας μας, με απολογισμό 27 νίκες, 12 ισοπαλίες και 11 ήττες. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ πριν από περίπου ένα χρόνο και κάθισε για πρώτη φορά στον κιτρινόμαυρο πάγκο στις 14 Δεκεμβρίου 2019 στον αγώνα με τη Ξάνθη.

Υπό την τεχνική του καθοδήγηση η ΑΕΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση του περσινού πρωταθλήματος της Super League, συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ επέστρεψε στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά την πρόκριση επί της γερμανικής Βόλφσμπουργκ και τη συμμετοχή στους ομίλους του εφετινού UEFA Europa League.

H ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί τον Μάσιμο Καρέρα για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας».

Τα δεδομένα για Χιμένεθ

Κοντά στην επιστροφή του στην ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ

Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του Καρέρα, το όνομα του Μανόλο Χιμένεθ παίζει πολύ δυνατά, χωρίς πάντως να είναι η μοναδική περίπτωση που εξετάζουν στην «Ένωση». Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τον σύλλογο αλλά και την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Ο Χιμένεθ είναι ιδιαίτερα θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του, ενώ αυτό που έχει ζητήσει είναι συμβόλαιο διάρκειας ενάμισι έτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν γίνει και κάποιες πρώτες συζητήσεις για το επιτελείο που θα έχει, με τον βοηθό Χεσούς Καλντερόν Μαλγόν (ήταν μαζί του στις δύο πρώτες θητείες του) και τον γυμναστή Μορόν Ντε Λα Σεμπάστιαν Λόπες Μπασκόν (ήταν μέλος τη σεζόν του πρωταθλήματος) να είναι κι αυτοί έτοιμοι να επιστρέψουν.

Επίσης, θεωρείται δεδομένο ότι στο τεχνικό τιμ θα παραμείνουν οι Χρυσόστομος Μιχαηλίδης και Νίκος Παναγιωτάρος, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - «Σφράγισμα» δρόμων μετά τις 22.00