ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χιμένεθ Vs ΠΑΟΚ!

Χιμένεθ Vs ΠΑΟΚ!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Η ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ο Μανόλο Χιμένεθ περισσότερο από κάθε άλλη στην καριέρα του!

Ο Μανόλο Χιμένεθ καλείται να παρατάξει την ΑΕΚ έτοιμη και αποφασισμένη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το γήπεδο της Τούμπας δε θα θυμίζει σε τίποτα αυτό που έχει συνηθίσει ο Ισπανός τεχνικός να συναντά όταν πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που έμαθε απ’ το Νοέμβριο του 2010, όταν για πρώτη φορά κάθισε στον πάγκο του συγκεκριμένου γηπέδου.

Στην πορεία των ετών και στις παρουσίες του Χιμένεθ στον πάγκο της Ένωσης, ο ΠΑΟΚ έχει γίνει ο αντίπαλος που αντιμετώπισε περισσότερες φορές! Σε όποια χώρα κι αν δούλεψε, ο «δικέφαλος» είναι η ομάδα που κοούτσαρε απέναντί της τις περισσότερες φορές από κάθε άλλη.

Συγκεκριμένα το αποψινό θα είναι το 16ο παιχνίδι, στο οποίο θα αντιμετωπίσει ως πρώτος προπονητής τον ΠΑΟΚ. Σε Ελληνικό Πρωτάθλημα και Κύπελλο φυσικά. Ακολουθεί η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια που την έχει αντιμετωπίσει 13 φορές και πιο πίσω είναι Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκός (από 12 ματς).

Ποτέ δεν έχει υπάρξει ισοπαλία στις αναμετρήσεις της Τούμπας που πήγε ο Χιμένεθ ως τεχνικός της ΑΕΚ. Αυτές είναι 6 και απόψε θα «σπάσει» η ισορροπία, καθώς η Ένωση με τον Ισπανό στον πάγκο της και ο ΠΑΟΚ έχουν από 3 νίκες. Με τη μία, βέβαια, να κρίνεται στα χαρτιά… Η πιο συζητημένη απ’ όλες. Εκείνο το ματς Πρωταθλήματος της περιόδου 2017-18, όπου λόγω των όσων συνέβησαν μετά το γκολ του Βαρέλα η αναμέτρηση πήγε στην ΑΕΚ με σκορ 3-0 χωρίς αγώνα.

Η πιο βαριά ήττα για τον Χιμένεθ, ήταν στις 25 Σεπτεμβρίου 2011. Τότε που για την 4η αγωνιστική, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 3-0 (Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης).

Η πρώτη επίσκεψη του Ισπανού στην Τούμπα, κρίθηκε… πικρά γι’ αυτόν, από έναν ποδοσφαιριστή που είναι ακόμη στον ΠΑΟΚ. Ο λόγος φυσικά για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια που είχε κάνει το 2-1 στις καθυστερήσεις του ματς που διεξήχθη το 2010.

Συνολικά η τελευταία φορά που ο Μανόλο Χιμένεθ τέθηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ, ήταν ο τελικός Κυπέλλου στις 11 Μαϊου 2019 στο ΟΑΚΑ. Τότε που με γκολ του Άκπομ ο «δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης επικράτησε 1-0.

Απ’ τα 15 ματς Χιμένεθ Vs ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ του Ισπανού έχει νικήσει τα 8, οι «μαυρόασπροι» έχουν 6 νίκες και 1 παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Γλείφει εκεί που έφτυνε - Του βγήκαν ξινά τα νταηλίκια