ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Οι ομάδες που έριξαν «άκυρο» - Η απόφαση της Μπάγερν Μονάχου

Μπαγερν Μονάχου

European Super League: Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του κι οι μεγάλες ομάδες καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Οι 12 σύλλογοι προχωρούν στη σύσταση της European Super League, την ώρα που η UEFA, η FIFA κι οι κυβερνήσεις δημιουργούν κοινό μέτωπο για να αποτρέψουν τη δημιουργία της.

Η μετωπική σύγκρουση μοιάζει αναπόφευκτη κι αρκετές ομάδες θα κληθούν να πάρουν την απόφαση για το αν θα μείνουν πιστές στην UEFA ή θα αλλάξουν... στρατόπεδο. Την ίδια ώρα οι παίκτες βρίσκονται στη μέση του «πολέμου».

Μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πάντως, η Μπάγερν Μονάχου έριξε «άκυρο» στην ESL. Μολονότι τα δημοσιεύματα ήταν πολλά και μπέρδεψαν την κατάσταση, τόσο οι Βαυαροί, όσο κι η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Μπορούσια Ντόρμουντ
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπως κι η Μπάγερν Μονάχου, έριξαν άκυρο στη ESL

«Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ECA συγκεντρώθηκαν για το συνέδριο την Κυριακή (18/4) το απόγευμα και επιβεβαίωσαν ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής εξακολουθεί να ισχύει. Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι οι σύλλογοι θέλουν για την εφαρμογή της προγραμματισμένης μεταρρύθμισης του UEFA Champions League.

Ήταν η σαφής γνώμη των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ECA ότι απορρίφθηκαν τα σχέδια για τη δημιουργία ενός Super League. Και οι δύο γερμανικοί σύλλογοι που εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο του ECA, η Μπάγερν Μονάχου και η Ντόρτμουντ, αντιπροσώπευαν 100% τις απόψεις σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Ντόρτμουντ, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε.

Η επιβεβαίωση ήρθε με τον ορισμό του CEO της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε ως νέου επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Μια θέση που μέχρι πρότινος ανήκε στον πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος φυσικά αποχώρησε.

Αρνήθηκε την πρόσκληση η Ζενίτ

Επίσης, αρνητικά απάντησε κι η Ζενίτ! Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη Ρωσία, ο σύλλογος της Αγίας Πετρούπολης προσεγγίστηκε από τους ανθρώπους της European Super League, ωστόσο αρνήθηκε την πρόσκληση. Ο λόγος είναι ότι η ομάδα ανήκει στον ενεργειακό γίγαντα «Gazprom», ο οποίος είναι και βασικός χορηγός στο Champions League.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση της European Super League

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.607 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 78 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 847 οι διασωληνωμένοι