ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Θα αποβληθούν φέτος ή όχι; Αποφασίζει η UEFA – Τι θα κρίνει την απόφαση

European Super League: Θα αποβληθούν φέτος ή όχι; Αποφασίζει η UEFA – Τι θα κρίνει την απόφαση

European Super League: Την απόφαση για το αν θα αποκλείσει από φέτος τους «αποστάτες» θα πάρει τις επόμενες ημέρες η UEFA

Η αποκάλυψη του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής, Γέσπερ Μέλερ προκάλεσε «σεισμό» στο φετινό Champions League, καθώς όπως ανέφερε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποβάλει από φέτος τις Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν κι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ, οι οποίες βρίσκονται στα ημιτελικά του Europa League.

Οι πέντε ομάδες είναι ανάμεσα στις 12 που πρωτοστατούν για τη δημιουργία της European Super League και πρόθεση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν είναι η «όσο το δυνατόν συντομότερη τιμωρία τους».

Βέβαια, αυτό που κρίνει τελικά τις επόμενες κινήσεις είναι η σύσκεψη που θα γίνει με το νομικό τμήμα της UEFA. Εκεί είναι που παρθούν κι οι τελικές αποφάσεις.

«Εκτός Μουντιάλ και Euro οι παίκτες»

ceferin-uefa.jpg
H πρόθεση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν είναι η «όσο το δυνατόν συντομότερη τιμωρία τους».

Ο Τσέφεριν σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε επίσης ότι οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στην «κλειστή» λίγκα θα αποκλειστούν από Euro και Μουντιάλ. Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση της FIFPro.

Όπως τόνισε: «Το ποδόσφαιρο και οι κυβερνήσεις είναι ενωμένες. Είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι σε αυτό το σχέδιο που δεν έχει λογική. Η αγγλική ομοσπονδία, η ισπανική, η ιταλική, η La Liga, η Serie A, η FIFA και οι 55 δικές μας ομοσπονδίες είναι αντίθετες με αυτό το σχέδιο που πηγαίνει κόντρα στο ποδόσφαιρο. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει αυτή η αλλαγή. Οι παίκτες που θα παίξουν στις ομάδες που ενδέχεται να πάρουν μέρος στο κλειστό πρωτάθλημα θα αποκλειστούν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα».

Τα δύο σενάρια αν αποβληθούν

Η γερμανική Bild σε ρεπορτάζ της παρουσίασε τα δύο σενάρια που «παίζουν» σε περίπτωση που τελικά η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτι κι η Τσέλσι αποβληθούν από το Champions League. Το πρώτο είναι να δοθεί το τρόπαιο απευθείας στην Παρί Σεν Ζερμέν και το δεύτερο να πάρουν τις θέσεις τους οι τρεις ομάδες που αποκλείστηκαν στα προημιτελικά. Ο λόγος για τις Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ και Πόρτο. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και στο Europa League, σε περίπτωση που αποβληθούν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεμιστοκλέους: Για ποιές ηλικίες ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμών στις 21 και τις 24 Απριλίου